Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Η Αστυνομία ψάχνει «πίσω» από τους τρεις Αλβανούς

«Περιμένω τα παιδιά να με περάσουν στην Αλβανία για να φύγω. Είναι κλειστά τα σύνορα και δεν μπορώ να φύγω τώρα που σκότωσα. Περιμένω να ηρεμήσει λίγο αυτό που έχει γίνει και ανοίξουν οι δρόμοι γιατί είναι κλειστοί. Μέχρι ένα μήνα θα κάτσω κλεισμένος εδώ. Δεν θα μου στέλνεις μηνύματα, ούτε τίποτα».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Ιμπραχίμ ή Μικέλα Καστριότ, τον 32χρονο Αλβανό ποινικό που ομολόγησε ότι είναι αυτός που πάτησε τη σκανδάλη και έκοψε το νήμα της ζωής του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Η εμπλοκή των δύο Αλβανών ποινικών –φυσικών αυτουργών της δολοφονίας του 52χρονου ποινικολόγου- και των τριών έγκλειστων στις φυλακές Κορυδαλλού ομοεθνών τους –ως ηθικών αυτουργών- είναι δεδομένη για την Αστυνομία.

Ωστόσο, ένας κύκλος καταθέσεων που περιλαμβάνεται στη δικογραφία της υπόθεσης έρχεται να περιπλέξει την υπόθεση: Ο λόγος για την κατάθεση του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου (πρώην νομικός εκπρόσωπος του ΛΑΓΗΕ στη δικαστική διαμάχη με την Energa), καθώς και τον δύο συνηγόρων του. Απ’ αυτές φέρεται να προκύπτει ότι ο κ. Αντωνόπουλος είχε εν μέρει αποδεχθεί τους ισχυρισμούς του Αριστείδη Φλώρου (σ.σ. πρώην στελέχους της Energa, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών για το σκάνδαλο) πως ουδεμία σχέση έχει με το αποτυχημένο «συμβόλαιο θανάτου» εναντίον του, ενώ ήταν πολύ πιθανό στη δίκη που θα ξεκίναγε στις 6 Νοεμβρίου να μην εμφανίζονταν ως πολιτική αγωγή.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε και συνάντηση των δύο ανδρών, στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείται ο Αριστείδης Φλώρος, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εμφανίζονταν πεπεισμένος πως ο πελάτης του δεν είχε σχέση με την υπόθεση και ότι οι έγκλειστοι σήμερα Αλβανοί ποινικοί (Αρμπέρ Μπάκο, Όλντι Ντούλτσε και Κλοντιάν Λεκοτσάι) επιχείρησαν να τον εκβιάσουν.

Μία άλλη πτυχή που χρήζει διερεύνησης είναι αυτή που θέλει άλλους δικηγόρους, να εμφανίζονται ως «απεσταλμένοι» των τριών έγκλειστων Αλβανών ποινικών στο γραφείο του Ζαφειρόπουλου και να του ζητούν χρήματα προκειμένου να αλλάξουν οι Μπάκο και Ντούλτσε την κατάθεση τους για τον Αριστείδη Φλώρο και το «συμβόλαιο θανάτου» του Αντωντόπουλου.

Κώστας Παπαδόπουλος

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα