‘Είμαστε σκληρά καρύδια”

«Όσοι δεν έχουν αντοχές φεύγουν. Αλλά όπως μου είπε ένα αγρότης πριν από λίγο σημασία έχει το τσουβάλι να έχει μέσα γερά καρύδια. Τον διαβεβαίωσα ότι όχι μόνο έχει γερά καρύδια αλλά έχει και σκληρά καρύδια που δεν θα υποχωρήσουν και θα επιμείνουν για να αλλάξουμε τη χώρα. Δεν πτοούμαι γιατί ο στόχος μας από την πρώτη στιγμή ήταν να τα βάλουμε με ένα σύστημα που ταλαιπωρεί τη χώρα εδώ και δεκαετίες. Αυτός ο στόχος δεν αλλάζει αντίθετα πεισμώνουμε και συνεχίζουμε Όποιος έχει αντοχές μένει και παλεύει κάποιοι άλλοι ψάχνουν εύκολες λύσεις». Με αυτή τη δήλωση απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης από την Εύβοια, όπου επισκέφθηκε τα αποκλεισμένα χωριά από την κακοκαιρία αναφερόμενος τόσο στη φυγή των βουλευτών του, όσο και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού από την Εύβοιας, ερωτώμενος για το κυπριακό που βρίσκεται στο προσκήνιο αυτές τις μέρες ανέφερε: «Στο κυπριακό πρέπει να βρούμε λύση. Εμείς είμαστε στο πλευρό του προέδρου Αναστασιάδη και στο πλευρό των ηγετών της Κύπρου. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε από τη μία τον Ερντογάν που όπως δείχνουν τα πράγματα δυσκολεύεται να βρει το δρόμο προς τη σωστή λύση και από την άλλη κάποιους ανθρώπους στην Αθήνα που νομίζουν ότι το σχέδιο της χώρας μπορεί να είναι οι διαρκείς αναβολές. Όμως δεν μπορεί να είναι μια εθνική υπόθεση συνέχεια σε καθεστώς αναβολής. Θα πρέπει αν δοθεί λύση και όπως έχουμε πει μια λύση χωρίς ξένα στρατεύματα, χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις αλλά με τη δύναμη που μπορεί αν πάρει ο κυπριακός λαός από την Ευρωπαϊκή πορεία της μεγαλονήσου”.
Τέλος, σχολιάζοντας τα λεγόμενα του Γερούν Ντάισελμπλουμ που δήλωσε ότι ανησυχεί για την πολιτική σταθερότητα της χώρας ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε: «Η Ελλάδα έχει πάρα πολλά προβλήματα αλλά για κανένα λόγο δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι μια ασταθής χώρα για επενδύσεις και οικονομικές δραστηριότητες. Υπάρχουν νόμοι που λειτουργούν και δε νομίζω ότι πρέπει να εκπέμπουμε ένα αρνητικό μήνυμα προς τις αγορές ότι η Ελλάδα είναι μια προβληματική χώρα. Προφανώς υπάρχουν λάθος πολιτικές αλλά τα θέματα αυτά θα τα λύσουν μεταξύ τους οι Έλληνες όταν έρθει η ώρα».
Σε ότι αφορά την πρωτοβουλία Διαμαντοπούλου – Ραγκούση – Φλωρίδη ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Είμαστε σε επαφή. Και τους ωθήσαμε να επιμείνουν. Δεν είναι ώρα για αποστρατείες. Και οι τρεις τους, έχουν τολμήσει να διαφοροποιηθούν από τον λαϊκισμό και τον παλαιοκομματισμό» συμπληρώνοντας όμως την ανάγκη να προστεθούν νέες δυνάμεις στο εγχείρημα.
Ερωτώμενος αν θα μετείχε στη δημιουργία ενός νέου μεγάλου ενωμένου Κινήματος στο Κέντρο ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι η πρόταση του Ποταμιού παραμένει στο τραπέζι και παράλληλα συμπλήρωσε: «Η κρίση απαιτεί συνεργασίες, όμως η κυρία Γεννηματά θα πρέπει να απαντήσει πως είναι δυνατόν να θέλει να συνεργασθεί με ένα κόμμα και ταυτοχρόνως να καλεί τους βουλευτές του να το εγκαταλείψουν».
Ο Λυκούδης
Ο βουλευτής του Ποταμιού και επικεφαλής των Μεταρρυθμιστών Σπύρος Λυκούδης ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι είναι διατεθειμένος να συμβάλλει στην προοπτική συγκρότησης μιας ενιαίας παράταξης της Κεντροαριστεράς.
«Ο χώρος είναι μια ανοιχτή διαδικασία για ένα νέο, ενιαίο φορέα και όχι συμπράξεις για να ενισχυθούν οι υπάρχοντες φορείς. Τιμώ το ΠΑΣΟΚ και την ιστορία του αλλά το θέμα δεν είναι να οδηγηθούμε σε συμπράξεις ενίσχυσής του”, δήλωσε.
Σε σχετική ερώτηση για το εάν γίνει η μεγάλη συνάντηση σε μια ανοιχτή διαδικασία συγκρότησης νέου φορέα και το Ποτάμι δεν ανταποκριθεί τι θα κάνει ο ίδιος και οι ΜΕΤΑρρυθμιστές της Αριστεράς, απάντησε: “Εάν το ανοιχτό κάλεσμα γίνει με βάση τις προϋποθέσεις που ανέφερα θα ανταποκριθούμε θετικά μιας και αποτελεί στρατηγική μας επιδίωξη. Θεωρώ και ελπίζω πως και το Ποτάμι θα ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο κάλεσμα συνάντησης του μεταρρυθμιστικού δημοκρατικού χώρου γιατί έχει αξιόλογα στελέχη με δημοκρατικές και μεταρρυθμιστικές πολιτικές.”

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα