Επαναφέρει το θέμα των εκλογών ο Φίλης

Επανέρχονται ξανά τα σενάρια για εκλογές, αφού μετά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και ο Νίκος Φίλης ξαναφέρνει το θέμα στην επιφάνεια.  «Αν οι δανειστές επιμείνουν σε μνημονιακές επιλογές και συνεχίσουν επίμονα σε αυτά που ζητούν είναι ανοικτό το ενδεχόμενο εκλογών», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές. Την ίδια άποψη έχει εκφράσει και παλαιότερα ότι δηλαδή θα πρέπει να προσφύγουμε στον λαό εφόσον δεν κλείσει θετικά η διαπραγμάτευση και οι δανειστές επιμείνουν σε μνημονιακά μέτρα λιτότητα.

Και την άποψη του την διατηρεί παρόλο που ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει κλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενα, χωρίς, όμως παράλληλα, να αποκλείσει ένα δημοψήφισμα που θα θέσει την συμφωνία στην θέληση του ίδιου του λαού.

Πάντως, ο Νίκος Φίλης τόνισε εκτός των άλλων ότι «η Κυβέρνηση μαζεύει τα τελευταία ταμειακά διαθέσιμα για μισθούς και συντάξεις. Τα χρήματα 7 δις που είναι οι υποχρεώσεις για τα δάνεια δεν υπάρχουν. Η θα πάμε σε συμφωνία ή θα έχουμε αδυναμία πληρωμής”.

“Ένα χρόνο τώρα η Ελλάδα πληρώνει από τον προϋπολογισμό τις υποχρεώσεις της, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό είμαστε μπροστά στη γυμνή πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης θέτοντας ουσιαστικά το ζήτημα της χρηματοδότησης της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα