ΕΠΟ: Λεφτά υπάρχουν (αλλά για τους «δικούς» μας)

Την περασμένη Τρίτη, 9/1, στους κύκλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου σαν βόμβα έπεσε η είδηση ότι η ΕΠΟ δεν υπέβαλε στη ΓΓΑ αίτημα επιχορήγησης ώστε να ενισχυθούν οι 52 ποδοσφαιρικές ενώσεις της χώρας μας. Η ΕΠΟ ισχυρίστηκε ότι είναι αυτοχρηματοδοτούμενη και συνεπώς δεν χρειάζεται την κρατική ενίσχυση.

Η παράλειψη αυτή ξεσήκωσε κυριολεκτικά τις ερασιτεχνικές ομάδες, οι οποίες έχουν να δουν ενίσχυση μέσω επιχορήγησης εδώ και μια δεκαετία. Ο πρόεδρος μάλιστα της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, επιτέθηκε με σφοδρότητα στην ΕΠΟ και κάλεσε τον Βαγγέλη Γραμμένο να αναθεωρήσει τη στάση του.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι από τη μια μεριά οι ερασιτεχνικές ομάδες πεινάνε, και από την άλλη η ΕΠΟ αντιγράφοντας τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ισχυρίζεται ότι «λεφτά υπάρχουν».

Και πράγματι, έχει δίκιο η ΕΠΟ. Μόνο που λεφτά υπάρχουν για τους παχυλούς μισθούς του προσωπικού της ΕΠΟ, που αυξήθηκε κατά 29 άτομα από τις 18 Αυγούστου που εξελέγη η νέα διοίκηση μέχρι σήμερα. Και λέμε «μέχρι σήμερα», γιατί προφανώς έπεται συνέχεια στις προσλήψεις.

Παχυλοί μισθοί στα «δικά» της παιδιά

Μια πρόχειρη ματιά στις αποδοχές των νεοπροσληφθέντων μας δημιούργησε την εντύπωση ότι πρόκειται για υψηλόβαθμους υπαλλήλους της Παρί Σεν Ζερμέν του Νασέρ Αλ Κελαϊφί, ή της Τσέλσι του Αμπράμοβιτς.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα μέλη της ΚΕΔ.

Περέιρα: 22.500 ευρώ μηνιαίως συν έξοδα για στέγαση, σίτιση, αυτοκίνητο, μετακινήσεις στην περιφέρεια και στο εξωτερικό και προσωπική φρουρά!!!

Τριτσώνης, Κουκουλάκης: Περίπου 12.000 ευρώ μηνιαίως ο καθένας συν έξοδα μετακινήσεων, σίτισης, παρατηρησίες, και προσωπική φρουρά!!!

Κύρος (Βασσάρας): Παραμένει αμετακίνητος στις 8.000 ευρώ περίπου μηνιαίως, για τις υπηρεσίες του στη διεύθυνση ανάπτυξης διαιτησίας.

Τσαχειλίδης, Καλύβας: Οι αμοιβές τους κυμαίνονται σε περίπου 5.000 ευρώ μηνιαίως.

Υπάρχει και κάποιος Ιωσηφόγλου, που αμείβεται με 1.500 ευρώ μηνιαίως.

Ας πάμε στους δικηγόρους

Εκτός από τους δικηγόρους Δημ. Σιώτο, Δημ. Δαβάκη και Βασ. Σαράκη, αμέσως μετά τις εκλογές του Αυγούστου προσλήφθηκαν στην ΕΠΟ άλλοι τρεις δικηγόροι, οι κ.κ. Αλέξανδρος Χολέβας, Νικόλαος Μπάρτζης, και Δημήτρης Κουβαράς.

Οι δύο πρώτοι ήταν συνεργάτες των υπουργών κ.κ. Βασιλειάδη και Κοντονή, ο δε τρίτος (Κουβαράς) συνεργάτης του πρώην προέδρου Γιάννη Δρόσου. Ακολουθώντας και οι τρεις το σλόγκαν του κ. Δρόσου «εγώ δεν είμαι του τζάμπα», αμείβονται με μισθούς που κυμαίνονται μεταξύ 5-5.500 ευρώ ο καθένας μηνιαίως. Είναι προφανές ότι ο νομικός τω επάγγελμα –αλήθεια, το ασκεί λόγω των υποχρεώσεών του στην ΕΠΟ;– νιώθει ότι χρειάζεται μεγάλη νομική προστασία. Με τον τρόπο που λειτουργεί πιθανόν να έχει δίκιο…

Τα χρυσοπληρωμένα παιδιά

Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται οι κ.κ. Αλέξης Δέδες, Ζήσης Βρύζας, και Ιάκωβος Φιλιππούσης. Οι αποδοχές των τριών αυτών λεβεντόπαιδων κυμαίνονται για τον καθένα από 10-12.000 ευρώ!!! Ούτε πρόεδροι της Δημοκρατίας να ήταν…

Προσωπικό

Αφήσαμε τελευταία την κατηγορία των νεοπροσληφθέντων υπαλλήλων γιατί εκεί έχουμε μισθούς που σηκώνουν πολλή συζήτηση.

Οι δύο γραμματείς του πρώην προέδρου της ΕΠΟ κ. Δρόσου, και του νυν εκτελεστικού γραμματέα κ. Δέδε (κ.κ. Σέχου  και Λεβέντη) αμείβονται με μισθούς της τάξεως των 2.500 ευρώ η καθεμία μηνιαίως. Η νεοπροσληφθείσα διευθύντρια μάρκετινγκ κα Μελαχροινίδου έχει αποδοχές που πλησιάζουν τις 4.000 ευρώ. Οι υπόλοιποι δώδεκα υπάλληλοι –με εξαίρεση τους νεοπροσληφθέντες δύο υπαλλήλους στο λογιστήριο που αμείβονται με 3.000 και 4.000 ευρώ αντιστοίχως– λαμβάνουν αμοιβές της τάξεως των 1.500-2.000 ευρώ.

Εντάξει, λεφτά υπάρχουν, αλλά πόσα και για ποιους… Στο επόμενο φύλλο θα ασχοληθούμε με το κόστος και τις αποζημιώσεις των μελών των επιτροπών. Και εκεί θα πέσει πολύ γέλιο, ίσως και πολύ κλάμα αφού ερασιτέχνες παράγοντες αμείβονται καλύτερα και από επαγγελματίες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα