“Ισχυρός κόμβος μεταφορών, εμπορίου και ενέργειας η Αλεξανδρούπολη”

Σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη περιοδεύει την Παρασκευή  ο Αλέξης Τσίπρας. Πρώτος σταθμός του πρωθυπουργού ήταν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου έφτασε λίγο μετά τις 08.00. “Η Αλεξανδρούπολη είναι η πρώτη πόλη της Ε.Ε. στα ανατολικά της σύνορα. Πρώτος σταθμός το λιμάνι της πόλης που παρά την κρίση αναπτύσσεται με το βλέμμα στραμμένο στο εξωτερικό, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, τον Εύξεινο Πόντο και την Ανατολική Μεσόγειο” είπε κατά την άφιξή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη τόνισε πως “η πόλη μπορεί να γίνει και θα γίνει ένας ισχυρός κόμβος μεταφορών, εμπορίου και ενέργειας, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για την ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής γιατί από εδώ περνάνε οι ενεργειακοί δρόμοι του μέλλοντος. Εδώ έχουμε σχέδιο να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο λιμάνι.

“Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης άντεξε”

Θέλω να τονίσω ότι παρά το γεγονός ότι η χώρα περνάει μια μεγάλη περιπέτεια και έχει απολέσει το 1/4 του εθνικού μας πλούτου, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης άντεξε και έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε και το τελευταίο ευρώ από τα προγράμματα ΕΣΠΑ και ταυτόχρονα με την καλή διαχείριση από τον οργανισμό λιμένος Αλεξανδρούπολης είμαστε σε θέσει να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του λιμανιού”.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας “ολοκληρώσαμε έργα όπως η εμβάθυνση του λιμανιού και η ολοκλήρωση του εμπορευματικού προβλήτα. Όμως αυτά τα έργα δεν αρκούν. Βρέθηκα στη Σόφια και στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας συμφωνήσαμε στην ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης και του Μπουργκας και στην αναβάθμιση της σιδηροδρομικής τους σύνδεσης. Αυτό σημαίνει άμεση υλοποίηση της ανακαίνισης της γραμμής Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο κυρίως με την εγκατάσταση ηλεκτροδότησης.

Επιπλέον έχουμε αναπτύξει τις οδικές αρτηρίες της περιοχής. Όμως η περιοχή είναι και ένας σημαντικός κόμβος ενέργειας. Η Αλεξανδρούπολη και η Θράκη βρίσκονται στο επίκεντρο υλοποίησης μεγάλων έργων που αλλάζουν τον ενεργειακό χάρτη σε όλη της περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης”, αναφερόμενος στον αγωγό TAP, στον αγωγό IGB και στον σχεδιασμό για τη δημιουργία πλωτού σταθμού υποδοχής και αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα