Κάτι τρέχει με τον Μάρκο Σίλβα!

Ένα καλό πρώτο ημίχρονο και μία φάση στο δεύτερο μέρος με την Άρσεναλ, δύο νίκες με την αδύναμη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ένα τρομερό αήττητο σερί στο πρωτάθλημα, διαμόρφωσαν μία κατάσταση που ήταν μάλλον ψευδεπίγραφη. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι χαμηλού επιπέδου και ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να δει πίσω από τις γραμμές. Ωστόσο, δύο συνεχόμενες ήττες και κυρίως αυτή στις Βρυξέλλες, ξεγύμνωσαν τον… βασιλιά!

Η αλήθεια έχει βέβαια πάντα δύο όψεις. Ο Ολυμπιακός μπορεί να ξεγυμνώθηκε, αλλά παραμένει βασιλιάς και η γκαρνταρόμπα του είναι γεμάτη. Αν θέλει, γρήγορα καλύπτει το χαμένο έδαφος και επιστρέφει στη γη της ευημερίας. Το πρωτάθλημα το έχει ήδη κατακτήσει, αν περάσει και την Άντερλεχτ και ποιος ξέρει και τον επόμενο αντίπαλο κι αν πάρει και το Κύπελλο, όλα καλά! Ωστόσο, η σωστή ανάλυση της εμφάνισης στις Βρυξέλλες κόντρα στην Άντερλεχτ μπορεί να βοηθήσει την ομάδα για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Διότι κακά τα ψέματα, κάποια πράγματα αναδείχθηκαν μετά από αυτή την εμφάνιση, σε συνδυασμό με την ήττα από την ΑΕΚ. Ας τα αναλύσουμε:

Οι καλοκαιρινές επιλογές του Πορτογάλου

Ο Ερνάνι, ο Σεμπά και ο Πάρντο ήρθαν στο λιμάνι ως επιλογές του Μάρκο Σίλβα με αποτέλεσμα ο Ντουρμάζ να μη δηλωθεί καν στην πρώτη φάση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και ο Γιαννιώτας να μην πάρει τις απαιτούμενες ευκαιρίες. Η διοίκηση τον πίστεψε και πέρασε τις επιλογές του. Εντάξει, ο Πάρντο ας πούμε ότι έκανε μία σχετική απόσβεση με τα δύο γκολ κόντρα στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ και εκείνο με την Άρσεναλ. Έχει δυναμική παρουσία και είναι βραχνάς για την αντίπαλη άμυνα, αλλά μέχρι εκεί. Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα. Ας πούμε, όμως, ότι έπιασε.
Ο Σεμπά και ο Ερνάνι αποτελούν απογοητεύσεις. Ξεκάθαρα. Δεν μπορεί να μην τις χρεωθεί ο Μάρκο Σίλβα. Πάμε παρακάτω…

Δεν είναι θεαματικός, παραμερίζει παίκτες

Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι απαιτητικός. Δεν του αρκούν ούτε… 17 συνεχόμενες νίκες. Με τον ΠΑΣ Γιάννινα αποδοκίμασε, με τον ΠΑΟΚ… μουρμούρισε. Αν αρχικά ο Σίλβα μπήκε στη σύγκριση με τον Βαλβέρδε, τελικά ο «ερυθρόλευκος» κόσμος τον κατατάσσει στη λίστα με τον Ζαρντίμ και τον Μίτσελ. Καλός, αλλά όχι ο ιδανικός!
Πέραν όλων, ο κόσμος του Θρύλου αδυνατεί να καταλάβει γιατί δεν δίνει περισσότερες ευκαιρίες στον Πουλίδο και στον Κολοβό, γιατί έπρεπε να δοθεί δανεικός ο Γιαννιώτας και γιατί δεν έπαιξε περισσότερο ο Φινμπόγκασον, ενώ στην ουσία προώθησε μόνο τον Ζντιέλαρ, χωρίς να φαίνεται με γυμνό μάτι ότι παίζει άσχημα ο Κασάμι.
Αργεί να κάνει αλλαγές, ήρθε και η ήττα στις Βρυξέλλες
Το τελευταίο που προσάπτουν στον Πορτογάλο προπονητή είναι ότι αργεί να κάνει τις αλλαγές του. Με την Άντερλεχτ έκανε δύο αλλαγές μετά το ’80. Αυτό δεν άρεσε στους φίλους των Πειραιωτών. Στον κόσμο επίσης δεν άρεσε ο παθητικός τρόπος που έπαιξε στο πρώτο μέρος με την ΑΕΚ, άσχετα αν ο Ολυμπιακός κέρδισε το κέντρο χάρη στο «σκυλίσιο» παιχνίδι του Κασάμι και του Μιλοβόγεβιτς (και όχι χάρη στην τακτική του Σίλβα). Επίσης, πολλοί χαλάστηκαν και με την αλλαγή του Φορτούνη και όχι του αρνητικού Ιντέγιε.
Τέλος, ενοχλεί αρκετούς ο μονοδιάστατος τρόπος παιχνιδιού της ομάδας του. Τώρα που σιγά-σιγά οι αντίπαλοι καταλαβαίνουν πόσο παικταράς είναι ο Φορτούνης τον κλείνουν όλο και περισσότερο, αλλά παιχνίδι από τα πλάγια ο Ολυμπιακός του Σίλβα δεν μπορεί να κάνει.

Δύο-τρεις… προκρίσεις θα διορθώσουν το κλίμα

Προφανώς, αν ο Ολυμπιακός αντιδράσει και πετάξει έξω την Άντερλεχτ – κάτι που σαφώς μπορεί να κάνει –στη συνέχεια προχωρήσει ακόμη περισσότερο στην Ευρώπη και αποκλείσει και τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, τα χαμόγελα θα επιστρέψουν για τα καλά. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, ότι υπάρχει πια προβληματισμός για τον Σίλβα, υπάρχει.
Το χαμηλότατο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου οδηγεί πολλές φορές σε λάθος συμπεράσματα. Αν δει κανείς ψυχρά τα πράγματα, ο Ολυμπιακός «φούσκωσε» φέτος επειδή έπιασε στον ύπνο την Άρσεναλ στο Λονδίνο κι επειδή έκανε το αυτονόητο κόντρα στην αδύναμη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (με δύο ισχνές νίκες στα τελευταία λεπτά). Οι 9 βαθμοί στον όμιλο σε συνδυασμό με το μεγάλο σερί νικών εκτιμήθηκαν με λάθος τρόπο. Ο Μάρκο Σίλβα δεν είναι πια στο απυρόβλητο. Βέβαια, το πρόσημο παραμένει θετικό. Τα επόμενα αποτελέσματα θα κρίνουν ίσως το μέλλον του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα