Κακοποίηση του ποδοσφαίρου στο αθηναϊκό ντέρμπι

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ απογοήτευσαν τους οπαδούς τους και τους φίλους του ποδοσφαίρου το βράδυ της Κυριακής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, έμειναν απόλυτα φυσιολογικά στο 0-0 και έχασαν έδαφος στο πρωτάθλημα, με τους «πράσινους» να μένουν στην τέταρτη θέση, δώδεκα βαθμούς πίσω από την κορυφή και τους «κιτρινόμαυρους» στην πέμπτη, 16 βαθμούς μακριά από τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ απείλησε δύο-τρεις φορές με στημένες φάσεις και ο ΠΑΟ άλλες τόσες από λάθη των αμυντικών της Ένωσης. Κατά τα άλλα, τίποτα. Δημιουργία ανύπαρκτη και από ουσία μηδέν, με τον Μπάρκα να είναι ο «ήρωας» του Δικεφάλου, καθώς τις πιο καθαρές ευκαιρίες τις έκαναν οι γηπεδούχοι, υποχρεώνοντας τον νεαρό τερματοφύλακα σε καίριες αποκρούσεις.

Το θέαμα ήταν τραγικό και σίγουρα ο Παναθηναϊκός έχει ένα ελαφρυντικό, καθώς αγωνίστηκε με σύνθεση ανάγκης και με παιδιά που στην αρχή της χρονιάς κάθονταν στην εξέδρα, δίχως τη δυνατότητα να πάρει κάτι από τους αναπληρωματικούς του. Η ΑΕΚ έπαιξε θεωρητικά πλήρης και με τακτική ορθολογική, αλλά με εξαίρεση ένα τέταρτο στο πρώτο μέρος δεν κατάφερε ποτέ να επιβάλει το ρυθμό της, ενώ δεν εκμεταλλεύτηκε τη δυνατότητα να φέρει από τον πάγκο παίκτες όπως ο Αλμέιδα, ο Βάργκας και ο Γιόχανσον.

ΠΑΟ: Ο. Βλαχοδήμος, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Μαρινάκης, Χουλτ, Κουρμπέλης, Λουντ, Βιγιαφάνες, Π. Βλαχοδήμος (73’ Μπουμάλ), Λέτο, Μπερκ

ΑΕΚ: Μπάρκας, Ντιντάκ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (75’ Γιόχανσον), Χριστοδουλόπουλος (68’ Βάργκας), Μάνταλος, Πατίτο, Πέκχαρτ (68’ Αλμέιδα)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα