«Κατεβάστε τους διακόπτες και θα φύγουν οι καταληψίες»

Με την κατάληψη της πρυτανείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών να συνεχίζεται για 16η ημέρα, ο νυν βουλευτής της Ν.Δ. και τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεόδωρος Φορτσάκης βρήκε τη… λύση που θα αναγκάσει τους καταληψίες να διακόψουν την επαναστατική γυμναστική.

Ποια είναι η λύση; «Αν κλείναμε τα φώτα, αν κόβαμε το νερό και το wifi και βάζαμε και μια δύναμη γύρω από το πανεπιστήμιο, τότε θα βλέπατε ότι αυτά τα παιδιά, μέσα σε λίγο χρόνο, θα άρχιζαν να βγαίνουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φορτσάκης από τον ραδιοφωνικό «αέρα» του ΒΗΜΑ FM 99.5, και συνέχισε την επιχειρηματολογία του: «Άμα δεν έχουν να πιουν νερό, εάν δεν έχουν ηλεκτρικό και άμα δεν έχουν wifi, για να έχουν επαφή με τον έξω κόσμο και κινητά τηλέφωνα, τότε, μέσα σε μια δυο τρεις μέρες, θα αναγκαστούν να βγουν».

Προσπαθώντας να περιγράψει τη συνολική εικόνα, ο κ. Φορτσάκης εξήγησε ότι στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας υπάρχουν «καμιά εικοσαριά αίθουσες οι οποίες είναι κατειλημμένες από ομάδες μη πανεπιστημιακές και οι οποίες χρησιμοποιούνται ως βάση διαφόρων ενεργειών, οι οποίες ενέργειες πολλές φορές είναι παράνομες. Το χειρότερο όμως είναι, ότι χρησιμοποιούνται και για τη διακίνηση ουσιών παρανόμων, όπως είναι τα ναρκωτικά ή διακίνηση αντικειμένων λαθρεμπορίας».

Επιπρόσθετα, ο τέως πρύτανης έκανε λόγο για συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτή την κατάσταση που συντηρείται τόσα χρόνια: «Αυτή η κατάσταση είναι παλαιά, έχει παγιωθεί σταδιακά εδώ και είκοσι χρόνια και όλες οι κυβερνήσεις της τελευταίας 20ετίας φέρουν βαρύτατη ευθύνη, όπως ευθύνη φέρουν και οι πανεπιστημιακοί. Βλέπω μόνο ένα λόγο, ότι υπάρχουν συμφέροντα, τα οποία δεν θέλουμε να θίξουμε. Όταν βλέπουμε ότι το κράτος κλείνει τα μάτια στα ναρκωτικά ή στο λαθρεμπόριο, τότε σημαίνει ότι είχαμε μια κατάσταση, η οποία είναι εντελώς ανώμαλη και πρέπει να διερωτηθούμε ποιος μας κυβερνά, ποιος είναι υπεύθυνος των υπουργείων και για ποιο λόγο ενεργεί με τον τρόπο που ενεργεί».

Για τους παραπάνω λόγου ο τέως πρύτανης του ΚΕΠΑ εξέφρασε την άποψη ότι τα ιδρύματα είναι αναγκαίο να φυλάσσονται από πανεπιστημιακή αστυνομία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα