Κικίλιας: Αυτός που μπορεί να φέρει επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε ότι με την καθυστέρηση στην δεύτερη αξιολόγηση έχασε τον στόχο για ανάπτυξη στο 1,8% σε ετήσια βάση, άσκησε ο Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στον «Real FM», ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε, ότι «η κυβέρνηση, μόνιμα δήθεν, διαπραγματεύεται, δήθεν διεκδικεί κάτι καλύτερο και μόνιμα ερχόμαστε για να τους δούμε να παίρνουν νέα μέτρα», ενώ επισήμανε ότι για να απελευθερωθούν οι οικονομικές δυνάμεις της χώρας και να μεγαλώσει το ΑΕΠ της, πρέπει η κυβέρνηση να σταματήσει να  ταλαιπωρεί τον ελληνικό λαό με την υπερφορολόγηση.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε επίσης ότι «η ΝΔ δεν θεωρητικολογεί» και επισήμανε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεκριμένα, όταν μιλάει για μείωση της φορολογίας, πάση θυσία, το εννοεί».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ έφερε ως παράδειγμα ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση που είχε κορμό τη ΝΔ μείωσε μονομερώς το ΦΠΑ από το 23% στο 13%, τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης και στις ασφαλιστικές εισφορές και απέδειξε στους εταίρους μας ότι αυτό μπορεί να γίνει όταν υπάρχει ένα κράτος και μια κυβέρνηση, που οργανωμένα και δομημένα λειτουργούν υπέρ του πολίτη».

Παραλλήλως κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τα τελευταία χρόνια, το μόνο που κάνει είναι «να υπερφορολογεί αγρίως τους πάντες», ενώ ανέφερε ότι δεν υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής προμηθειών στα νοσοκομεία, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε μονάδα υγείας, αυθαιρέτως, κάνει τις δικές της προμήθειες.

«Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε για μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, γέλαγαν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθούσαν να συκοφαντήσουν μιλώντας για απολύσεις. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ξέρει και δεν θέλει και δεν μπορεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Σε ότι αφορά την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο κ. Κικίλιας είπε, πως θα μιλήσει και φέτος στη ΔΕΘ τεκμηριωμένα και με στοιχεία.

«Πέρα από τους αριθμούς υπάρχει και ο οραματικός λόγος και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι και η οικονομία είναι ψυχολογία και επίσης πρέπει να δημιουργηθεί στους πολίτες η αίσθηση, ότι αυτός που κυβερνάει και έχει το τιμόνι της χώρας στα χέρια του, τους λέει αλήθεια και δεν τους κοροϊδεύει» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Αναφερόμενος και πάλι στον πρωθυπουργό, ο κ. Κικίλιας είπε ότι «με φιέστες δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις» ενώ τον κατηγόρησε πως όταν ήταν στην αντιπολίτευση απειλούσε τους επενδυτές και τους απειλούσε δικαστικώς, προσθέτοντας ότι «αυτός που μπορεί να φέρει επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας για τη χώρα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα