“Κρυφή ατζέντα με τη δραχμή έχει η κυβέρνηση”

Την άποψη πως ένα μέρος της συγκυβέρνησης θέλει να δώσει σάρκα και οστά στο ρεύμα της δραχμής εξέφρασε η Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.
«Υπάρχει κρυφή ατζέντα. Μέρος του κυβερνητικού συνασπισμού θέλει να δώσει σάρκα και οστά στο ρεύμα της δραχμής» ήταν η φράση της και πρόσθεσε πως «σειρά ενεργειών και δηλώσεων από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση της Αξιολόγησης ενισχύουν το ρεύμα της Δραχμής».
Όσον αφορά την κεντροαριστερά η πρώην υπουργός δήλωσε πως «ο προοδευτικός χώρος έχει τεράστιες δυνάμεις, κοινωνικό βάθος και παρελθόν. Χρειάζεται τον κατάλληλο νέο φορέα να εκπροσωπηθεί» και πρόσθεσε πως «Ελλάδα και Ευρώπη είναι σε περίοδο αμφισβήτησης των ρευμάτων του 20ου αι. Δεν έχει νόημα να ανασταίνουμε νεκρούς».
Σχετικά με το επεισόδιο με τον κ. Συρίγο: Τα ελληνικά Πανεπιστήμια απειλούνται από φασισμό, βία και τρομοκρατία. Θεσμικό πλαίσιο υπάρχει, από εκεί και πέρα χρειάζεται πολιτική βούληση & υπηρεσιακή επάρκεια. Δεν βλέπουμε κανένα από τα δύο. Σε κανένα Πανεπιστήμιο του κόσμου δεν εισέρχεται κάποιος χωρίς κάρτα εισόδου ή κανονισμένο ραντεβού μέσα από το Ίδρυμα.
Νέος φορέας
Σε νέο κόμμα όλα δείχνουν ότι θα μετατρέψουν την πρωτοβουλία τους η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Φλωρίδης, προσβλέποντας να καταδείξουν ότι η πρότασή τους για τη δημιουργία ενός καινούργιου κινήματος για τη σωτηρία της χώρας διαθέτει τη στήριξη σημαντικού τμήματος πολιτών.

Η εξέλιξη αυτή περιγράφεται σχεδόν ως μονόδρομος μετά την αντίδραση της κ. Γεννηματά, που τους αντέτεινε –απαξιωτικά, όπως λένε οι ίδιοι– να ενταχθούν εκείνοι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά και του Στ. Θεοδωράκη, ο οποίος δήλωσε μεν θετικός σε συνεργασία μαζί τους, διευκρινίζοντας, όμως, ότι δεν προτίθεται να διαλύσει το Ποτάμι.
Οι τρεις δεν έχουν, βέβαια, την αυταπάτη ότι μπορούν σε αυτήν τη συγκυρία να δημιουργήσουν ένα απροσδόκητο ρεύμα στήριξής τους. Συνεργάτες τους δεν κρύβουν ότι στόχος τους είναι να συμπράξουν με το Ποτάμι και, μέσω αυτής της συμμαχίας, να δημιουργήσουν μια νέα μεταρρυθμιστική παράταξη στον χώρο της Κεντροαριστεράς, όπως ονομάζουν αυτό που επιδιώκουν να δημιουργήσουν.
Με αυτά τα δεδομένα, τα βήματα της διαφαινόμενης πολιτικής σύμπραξης έχουν μάλλον ως εξής.
Την Κυριακή οι τρεις θα διοργανώσουν μία ακόμη εκδήλωση προβολής της πρωτοβουλίας τους στη Λάρισα, στην οποία θα μετέχει και το Ποτάμι, αλλά αμέσως μετά θα περιμένουν τη σύγκληση της Κ.Ε. του Ποταμιού, η οποία θα συνεδριάσει στις 11 και 12 Μαρτίου επ’ αφορμή των τριών ετών από την ίδρυση του κόμματος. Αν σε αυτήν επιβεβαιωθεί, όπως αναμένεται, η δέσμευση του κ. Θεοδωράκη για μια στρατηγική συμμαχία μαζί τους, οι τρεις θα ανακοινώσουν τη συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα, η οποία θα γίνει με πανηγυρικό τρόπο σε μια εκδήλωση στην Αθήνα όπου θα παρουσιαστεί κείμενο εκατοντάδων υπογραφών στήριξής τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα