Κ. Μίχαλος: Να δοθεί στην αγορά το πλεόνασμα της δόσης

«Πρέπει να υπάρξει αισιοδοξία και να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Σε αυτήν την προσπάθεια θα πρέπει να συμμετέχουμε όλοι, κυβέρνηση, μείζονα και ελάσσονα αντιπολίτευση, επιχειρηματικός κόσμος και εργαζόμενοι» είπε ο  πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων που γίνεται στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, ο κ. Μίχαλος είπε ότι η πρόσφατη συμφωνία στο Eurogroup δεν είναι «πανάκεια για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας», πρόσθεσε ωστόσο ότι «εξοβελίζει κάθε κίνδυνο νέας αναταραχής και δημιουργεί τις προϋποθέσεις».

Αναφερόμενος στη δόση των 8,5 δισ. ευρώ ο κ. Μίχαλος είπε ότι το ποσό που απομένει από την πληρωμή των χρεών «πρέπει να διατεθεί στην αγορά, προκειμένου να κινηθεί η οικονομία και να παράξει πλούτο».

Παραλλήλως, ο κ. Μίχαλος τονίζει ότι η «η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα με κινητήριο δύναμη την παραγωγή, την εξωστρέφεια και τις επενδύσεις» και πρόσθεσε ότι μετά την αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης πρέπει να συνεχιστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να αναμορφωθεί η φορολογία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα