Νέα διακοπή για τη δίκη της Proton Bank- Μετατέθηκε για τις 24 Απριλίου

Nέα διακοπή, η δεύτερη μέσα σε πέντε ημέρες,  για τη δίκη της Proton Bank και το σκάνδαλο με τα επισφαλή δάνεια της τράπεζας  ύψους 701 εκατ. ευρώ.  Η δίκη μετατέθηκε για τις 24 Απριλίου. 

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη ενός από τα μεγαλύτερα μεταπολιτευτικά σκάνδαλα επρόκειτο να ξεκινήσει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου, αλλά τελικά διακόπηκε. Και σήμερα όμως η δίκη διακόπηκε εκ νέου αφού πρώτα προηγήθηκε μάχη των συνηγόρων υπεράσπισης με την έδρα, με σαφή την πρόθεση της τελευταίας να προχωρήσει τη διαδικασία.

«Βράζει η χώρα από δίκες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανάσιος Βαρλάμης, συνήγορος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, για να υπογραμμίσει το κώλυμα πολλών εκ των συνηγόρων να δώσουν το «παρών» σήμερα, αλλά και την ιδιαιτερότητα της τρέχουσας περιόδου.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να διοριστούν δικηγόροι ad hoc, στη θέση όλων όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα, προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση. Η πρότασή της προσέκρουσε στην αντίδραση των δικηγόρων, που έκαναν λόγο ακόμη και για καταπάτηση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων.

Τον λόγο πήρε επίσης ο κ. Βασίλης Αλεξανδρής, με την ιδιότητα του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, για να ζητήσει διακοπή της δίκης και να επισημάνει ότι «αν αγνοηθεί το κώλυμα των συναδέλφων, θα προτείνω την ομαδική αποχώρηση των συνηγόρων των κατηγορουμένων».

Τα προβλήματα επεκτείνονταν εξάλλου στην απουσία συνηγόρων για δυο εκ των κατηγορουμένων, τους Χριστοδούλου και Γραβάνη.

Στην υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 42 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του σκανδάλου, ο πρώην πρόεδρος της τράπεζας και προφυλακισμένος για την υπόθεση Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Λαυρεντιάδης που ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Proton Bank, φέρεται να έδινε δάνεια τα οποία κατέληγαν σε εταιρείες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντός του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα