Νέος… Παπασταθόπουλος ή μήπως νέος Μανωλάς;

Ακριβώς 18 μέρες πριν κλείσει τα 19 του χρόνια ο Κώστας Γαλανόπουλος πέτυχε το πρώτο του γκολ με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ και έβαλε και στο ράφι του, το πρώτο βραβείο πολυτιμότερου παίκτη σε ματς πρωταθλήματος.

Μια εβδομάδα πριν, είχε κερδίσει για πρώτη φορά την θέση του, στην βασική ενδεκάδα. Για τον νεαρό μέσο, όλα πλέον γίνονται πολύ γρήγορα. Και πολύ πειστικά. Ειδικά τα διαπιστευτήρια, πως αποτελεί το next big thing της ΑΕΚ. Άλλωστε την υπογραφή τους σ’ αυτά τα διαπιστευτήρια, είτε λίγο πιο στενή, είτε λίγο πιο φαρδιά, έχουν προλάβει ήδη να βάλουν συνολικά τέσσερις προπονητές. Και μάλιστα μέσα σε διάστημα μόλις ενός χρόνου. Πρώτα ο Μανωλάς, μετά ο Πογέτ, κατόπιν ο Κετσπάγια και τώρα ο Μοράις, έχουν ήδη «ποντάρει» στο άστρο του.

Ο πρώτος που ανάμεσα στην φιλόδοξη πιτσιρικαρία της Κ20, διέκρινε το ταλέντο και το τσαγανό του Γαλανόπουλου, ήταν ο Στέλιος Μανωλάς. Και πήρε τον Γαλανόπουλο  στην αποστολή για το ματς κυπέλλου με την Ξάνθη. Μάλιστα ήρθαν έτσι τα πράγματα πέρυσι στην ΑΕΚ, που έμελλε το ίδιο… σκηνικό να επαναληφθεί και στον τελικό του κυπέλλου. Ο Μανωλάς κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Πογέτ και ο Γαλανόπουλος ήταν στην αποστολή, στο ματς που η Ένωση επέστρεψε στις κούπες.

Όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ ο Γκουστάβο Πογέτ, μέσα στις πολλές μεγαλόστομες δηλώσεις του και τα μεγαλόπνοα πλάνα του, ήταν να αξιοποιήσει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας, όμως ουδέποτε έδωσε ουσιαστική εμπιστοσύνη σε πιτσιρικάδες. Πάντως για τον Γαλανόπουλο είχε εξαιρετική άποψη και τουλάχιστον ήταν από τους παίκτες της Κ20, τον οποίο σε κάθε ευκαιρία, «ανέβαζε» στα Σπάτα για να κάνει έστω και προπόνηση με την πρώτη ομάδα.

Στην πρώτη προπόνηση για την φετινή καλοκαιρινή προετοιμασία, ο Τιμούρ Κετσπάγια είχε μόλις τρεις ποδοσφαιριστές από την Κ20. Ανάμεσα τους, ήταν και ο Γαλανόπουλος. Μάλιστα ήταν ο μοναδικός από την Κ20, που ταξίδεψε στην Πολωνία. Το ακόμα εντυπωσιακότερο είναι, πως μέσα σε 17 μέρες στο Κίελτσε, ο Γαλανόπουλος κατάφερε να «καταπιεί» και να προσπεράσει σε… ιεραρχία, όλους τους χαφ, πλην Σιμόες και Γιόχανσον. Και με τη επιστροφή της αποστολής της ΑΕΚ στην Αθήνα, ο Κετσπάγια εισηγήθηκε να πάρει θέση ο 19χρονος χαφ, στο ρόστερ της ομάδας για τη νέα σεζόν. Μάλιστα το ντεμπούτο του σε επίσημο παιχνίδι, το έκανε ως αλλαγή, στο πρώτο ματς με την Σεντ Ετιέν στο «Ζοφρουά Γκισάρ», αλλά δεν του έδωσε ευκαιρίες.

Ο Ζοσέ Μοράις έχει αποφασίσει να τα εμπιστευτεί. Στο ματς με την Κέρκυρα, ο Μοράις έδωσε για πρώτη φορά στον 19 χρονο θέση στην βασική ενδεκάδα. Λίγες μέρες μετά, ο Γαλανόπουλος δήλωνε πως «με τον Μοράις αισθάνομαι αυτοπεποίθηση». Ακολούθησε δεύτερο συνεχόμενο ματς στην ενδεκάδα, γκολ και βραβείο πολυτιμότερου παίκτη. Πλέον ο Πορτογάλος τεχνικός όχι μόνο πιστεύει στον Γαλανόπουλο, αλλά σκοπεύει και να τον καθιερώσει στην ενδεκάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα