Νίκος Νικολόπουλος: “Το κακούργημα, στην εφαρμογή του, έγινε “χάδι”»

 

Από το γραφείο τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος εξεδόθη το μεσημέρι της Δευτέρας (25/9  το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Παρά τις βαριές ποινές που επέβαλε το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε τρεις καθηγητές για το σκάνδαλο με την εταιρεία De Puy, αφέθηκαν ελεύθεροι με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 10.000 ως 15.000 ευρώ! Πρόκειται για τρεις καθηγητές Ιατρικής, διευθυντές ορθοπεδικών κλινικών νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, που καταδικάστηκαν για το σκάνδαλο με την εταιρεία De Puy.

Οι κατηγορούμενοι κάθισαν στο εδώλιο έπειτα από έρευνα του ΣΔΟΕ, που αποκάλυψε καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία που δεν δικαιολογούνταν από την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Επειδή, όμως, κατά την καταδικαστική απόφαση, οι συγκεκριμένοι καθηγητές Ιατρικής προκάλεσαν ζημιά 2.000.000 ευρώ στο Δημόσιο, πήραν μίζες ύψους 1.500.000 ευρώ, πλήρωσαν 10.000-15.000 ευρώ και αφέθηκαν ελεύθεροι! Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος θεώρησε ότι είχε υποχρέωση απέναντι στους Έλληνες ασφαλισμένους και ανασφάλιστους να πάει το θέμα στη Βουλή και να καλέσει τον Υπουργό να ζητήσει την αναίρεση της απόφασης, αφού σύμφωνα με την κρίση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης όλα τα παραπάνω οι συγκεκριμένοι καθηγητές Ιατρικής προκάλεσαν ζημιά εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο.

Οι απαντήσεις των συναρμοδίων υπουργών ήταν… «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε».

Η κ. Κατ. Παπαναστασίου στο ερώτημα, η ΑΑΔΕ και ο επικεφαλής της- διοικητής- κ. Γ. Πιτσιλής καθώς και το ΚΕΦΟΜΕΠ τι έκαναν και τι θα κάνουν για να ελέγξουν το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ αυτών, απάντησε εγγράφως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Οικονομικών, «σας γνωρίζουμε ότι από το ΣΔΟΕ συντάχθηκε έκθεση προκαταρκτικής εξέτασης για τους εμπλεκόμενους με την αναφερόμενη στην Ερώτηση εταιρεία». ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ; ΨΕΚΑΣΤΕ… ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ… ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ….

Και ο Υπουργός Δικαιοσύνης στο ερώτημα, «θα εξετάσετε το ενδεχόμενο να ζητηθεί αναίρεση της απόφασης, αφού σύμφωνα με όλα τα παραπάνω οι συγκεκριμένοι καθηγητές Ιατρικής προκάλεσαν ζημιά εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο», απαντά τα τετριμμένα με την ξύλινη γλώσσα των χαρτογιακάδων που με καρμπόν του γράφουν τις απαντήσεις…. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν παρεμβαίνει στο έργο απονομής της δικαιοσύνης, αλλά ούτε νομιμοποιείται- ο ίδιος ή άλλος εκπρόσωπος της εκτελεστικής ή νομοθετικής λειτουργίας- να προβαίνει στον έλεγχο ή τον σχολιασμό του περιεχόμενου των δικαστικών αποφάσεων.

Ο Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε: «Σαφώς σεβόμαστε την διάκριση των εξουσιών και η εκτελεστική εξουσία δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα, χάριν της Δημοκρατίας, να παρεμβαίνει στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Μπορεί όμως και η Κυβέρνηση και η Νομοθετική Εξουσία και η Κοινωνία να τις κρίνει και να τις αξιολογεί. Υπάρχουν επίσης Ένδικα Μέσα στα οποία μπορεί να προσφύγει αν κάποια απόφαση αξιολογείται ότι δεν ταυτίζεται με το Κοινό περί Δικαίου Αίσθημα, ώστε να επαναξιολογηθεί η απόφαση αυτή.

Εφόσον από την Πρωτόδικη απόφαση κρίθηκε ότι εξέχοντα μέλη της κοινωνίας είναι επίορκοι και εκμεταλλευόμενοι την θέση τους με δόλιες πράξεις τους, έβλαψαν την Κοινωνία και το Κράτος και εφόσον, όπως προκύπτει, ότι η υπόθεσή τους είναι ακόμα υπό έρευνα από τις φορολογικές Αρχές με σοβαρό ενδεχόμενο να προκύψουν και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία, τότε η αντιμετώπισή τους στην πράξη και οι μέχρι σήμερα συνέπειες της καταδίκης τους δεν εναρμονίζονται με το βάρος του κακουργήματος που συνετελέσθη και φυσικά, δεν αποδίδεται κοινωνική Δικαιοσύνη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα