«Να πάει στη Βουλγαρία όποιος δεν μπορεί να πληρώνει εισφορές…»

Δεν του βγήκε σε καλό –αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις–  του διοικητή του ΟΑΕΕ,  Δημήτρη Τσακίρη, η περιοδεία που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα σε Φλώρινα και Βέροια. Κι αυτό διότι κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε στην περιοχή φέρεται να δήλωσε κυνικά ότι όποιος αυτοαπασχολούμενος δεν αντέχει λόγω και της υψηλής φορολογίας να πληρώνει τις εισφορές του στον οργανισμό, μπορεί να πάρει την οικογένειά του και να πάει στη Βουλγαρία!

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε ύστερα από σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής στο οποίο περιγράφονταν οι επαφές του κ. Τσακίρη με τοπικούς φορείς, οι οποίοι μετέφεραν στον διοικητή την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν προκειμένου να μην κλείσουν τα μαγαζιά τους.

Στην αναρώτηση, μάλιστα, κάποιου ασφαλισμένου πώς οι ασφαλισμένοι θα έχουν κίνητρο για εργασία όταν από την 1η Ιανουαρίου 2017 με τις επερχόμενες ασφαλιστικές αλλά και φορολογικές αλλαγές, θα καλούνται να πληρώσουν συνολικά το 80% του εισοδήματός τους στο κράτος, ο διοικητής του ΟΑΕΕ φέρεται να απάντησε ότι αν το θεωρούν πατριωτικό, ας πάνε στη Βουλγαρία!

 

Πήγε να το μαζέψει, αλλά…

Από την πλευρά του ο κ. Τσακίρης μίλησε στην Καθημερινή, ισχυριζόμενος ότι η δήλωσή του παρερμηνεύθηκε και είπε ότι στόχευσε να καταδείξει είναι ότι η ικμάδα, η ζωηράδα και η ευρηματικότητα των Ελλήνων δεν θα πρέπει να εξαντλείται σε τρόπους εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής αλλά προς όφελος της ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας. Ωστόσο οι παραπάνω εξηγήσεις δεν στάθηκαν ικανές να κάμψουν τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν όχι μόνο στον κόσμο της εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο που έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, ο οποίος μιλώντας στον Τηλεοπτικό ΣΚΑΙ για το θέμα είπε:

«Αυτός που λέει να πάμε στη Βουλγαρία, μπορεί να πάει και μόνος του άμα θέλει…. Ας πάει αυτός να κάνει τον διοικητή στη Βουλγαρία, δεν είναι αυτή η απάντηση σε ένα πρόβλημα, η απάντηση είναι κάτσε κάτω να το κουβεντιάσουμε»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα