Ντόουγκλας Κόστα: «Έπαιξα για να μη νικήσω αλλιώς θα ήμασταν νεκροί»! (video)

Όσο και να γνωρίζεις ότι συμβαίνει -κάποιες φορές παίκτες να αναγκάζονται να επιλέξουν την ήττα για να διατηρήσουν τη ζωή τους- όταν παραδέχεται δημόσια ένας ποδοσφαιριστής ότι συνέβη, σου προκαλεί ένα σοκ. Ο Ντόουγκλας Κόστα, λοιπόν, ομολόγησε σε διαδικτυακή του συνέντευξη στο κανάλι του Youtube, «Philado», ότι έπαιξε για να μην νικήσει.

Αυτό έγινε όταν ο Βραζιλιάνος νυν εξτρέμ της Γιουβέντους, αγωνιζόταν στη Γκρέμιο. Συγκεκριμένα, την περίοδο 2008-09, στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος Βραζιλίας με αντίπαλο τη Φλαμένγκο. Είχε μειωμένη απόδοση με στόχο ο τίτλος να μην καταλήξει στα χέρια της μισητής συμπολίτισσας Ιντερνασιονάλ:

«Πήγαμε σε εκείνη την αναμέτρηση με τους αναπληρωματικούς και μετά τα πρώτα 45 λεπτά το αποτέλεσμα ήταν 1-1. Στα αποδυτήρια πληροφορηθήκαμε ότι με αυτό το σκορ ο τίτλος θα πήγαινε στην Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε. Έπρεπε να παίξω για να μην νικήσω. Εάν είχαμε νικήσει την Φλαμένγκο θα ήμασταν νεκροί. Πως θα μπορούσαμε να κερδίσουμε και να δώσουμε το πρωτάθλημα στον αιώνιο εχθρό μας; Ακούγεται άσχημο, αλλά παίξαμε με σκοπό να μην κερδίσουμε. Η Φλαμένγκο κέρδισε με 2-1 και στο τέλος χαρήκαμε και πανηγυρίσαμε όλοι.

Εάν μας είχε δοθεί εντολή να χάσουμε; Είναι φυσιολογικό οι διοικούντες μίας ομάδας να επισκέπτοντα τα αποδυτήρια, ειδικά πριν από ένα παιχνίδια τέτοιας σημασίας. Η Φλαμένγκο διεκδικούσε τον τίτλο και το Μαρακανά ήταν γεμάτο. Μας είπαν ότι μπορούσαμε να κάνουμε αυτό που θέλαμε, ότι η ευθύνη ήταν δική μας. Ότι αν νικούσαμε ο κόσμος θα καταλάμβανε την πίστα του αεροδρομίου και δεν θα μπορούσαμε να φύγουμε. Θα ήταν μία κηλίδα στην ιστορία της Γκρέμιο το να δώσει τον τίτλο στην Ιντερνασιονάλ. Εάν είχαμε νικήσει την Φλαμένγκο θα ήμασταν νεκροί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα