Ο «Στράμα», η ρήτρα και οι «σειρήνες» από Ιταλία

Ο Γιάννης Αλαφούζος θεωρεί δεδομένη την παρουσία του Αντρέα Στραματσιόνι και την επόμενη περίοδο στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Είναι όμως δεδομένη; Οι πιθανότητες είναι σαφώς υπέρ της παραμονής στο ποδόσφαιρο, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτος.

Οι «σειρήνες»… καλούν τον Ιταλό προπονητή πίσω στη χώρα του, γεγονός που καθιστά απρόβλεπτες τις όποιες εξελίξεις, πολύ δε περισσότερο αν το ελληνικό ποδόσφαιρο αποκλειστεί από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Ας πιάσουμε το θέμα του Στραματσιόνι ως έχει. Το νέο στοιχείο που προέκυψε, προερχόμενο από ρεπορτάζ του ιταλικού Τύπου, είναι ότι υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του Ιταλού τεχνικού, ύψους 500.000 ευρώ. Αν επιβεβαιωθεί αυτό, ανοίγει μονοπάτι αποχώρησης του Στραματσιόνι από τοn σύλλογο της Αθήνας.

Ο ίδιος, βέβαια, ουδέποτε έχει αφήσει να εννοηθεί ότι επιθυμεί να αποχωρήσει από τον πάγκο του «τριφυλλιού», καθώς έχει ξεκινήσει ένα έργο, και ιδιαίτερα τη νέα περίοδο θα έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει την ομάδα που θέλει, να δουλέψει πάνω της και να παρουσιάσει το αποτέλεσμα της δουλειάς του.

Η δε διοίκηση του «τριφυλλιού» έχει εκφράσει καθαρά την επιθυμία της να συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Ιταλό κόουτς και θεωρείται δεδομένη η παραμονή του στον πάγκο της ομάδας. Το συμβόλαιό του, εξάλλου, εκπνέει το 2017, ενώ ο Παναθηναϊκός, εφόσον όλα πάνε καλά, έχει σκοπό να του προτείνει επέκταση της μεταξύ τους συνεργασίας, αν και ο ίδιος επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Το δέλεαρ, ωστόσο, της επιστροφής στο καμπιονάτο είναι μεγάλο, πόσω μάλλον όταν δύο ομάδες, η Τορίνο και η Αταλάντα, έχουν κάνει ήδη κρούση στον Αντρέα Στραματσιόνι. Δεν πρόκειται για σενάρια, αλλά για κανονικές κρούσεις των δύο Ιταλών, ενώ το όνομα του «Στράμα» κυκλοφόρησε ακόμη και για τον πάγκο της Εθνικής Ιταλίας, στη λίστα των υποψήφιων διαδόχων του Αντόνιο Κόντε.

Το κομβικό σημείο για την παραμονή ή όχι του Αντρέα Στραματσιόνι στον πάγκο του «τριφυλλιού», πάντα με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, είναι το… Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν φτάσει η κατάσταση στο «σημείο μηδέν» και αποκλειστεί η Ελλάδα απ’ όλες τις διοργανώσεις, τότε οι πιθανότητες να παραμείνει ο Στραματσιόνι αλλά και οποιοσδήποτε ξένος τεχνικός ή ποδοσφαιριστής εκμηδενίζονται.

 

«Σαφάρι» για τον αντικαταστάτη του Μπεργκ

Λίστα με τους υποψήφιους που θα κληθούν να καλύψουν το κενό του Μάρκους Μπεργκ έχει καταρτίσει ο Ιταλός τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσιόνι, ο οποίος έχει ενημερωθεί από τη διοίκηση για τη μεγάλη πιθανότητα να παραχωρηθεί με μεταγραφή ο Σουηδός άσος.

Το όνομα του Τζιανπάολο Πατσίνι, ο οποίος ανήκει στην Ελλάς Βερόνα, είναι ένας από τα ονόματα της λίστας. Τον 31χρονο επιθετικό γνωρίζει καλά ο Αντρέα Στραματσιόνι, καθώς είχαν συνεργαστεί στην Ίντερ κατά την κοινή τους παρουσία στην ομάδα του Μιλάνου.

Ο Πατσίνι είναι 25 φορές διεθνής με την Ιταλία και έχει σημειώσει 4 γκολ. Έχει αγωνιστεί σε Αταλάντα, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια, Μίλαν, Ίντερ και από το περασμένο καλοκαίρι ανήκει στη  Βερόνα.  Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός ότι η μεταγραφή του από τη Σαμπντόρια στην Ίντερ είχε κοστίσει πάνω 15 εκατ. ευρώ και από την Ίντερ στη Μίλαν κοντά στα 10 εκατ. ευρώ!

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός κοιτάζει την περίπτωση του Απόστολου Βέλλιου από τον Ηρακλή, ο οποίος θεωρείται ό,τι καλύτερο στην Ελλάδα για τη «γραμμή κρούσης». Τόσο ο παίκτης, όσο και ο «Γηραιός» είναι θετικοί στη μετακίνησή του στο Κορωπί, εφόσον βεβαίως ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους.

Όμως δεν είναι μόνο οι δύο προαναφερθέντες. Οι «πράσινοι» ασχολούνται με την περίπτωση του 34χρονου επιθετικού της Ίντερ, Ροντρίγκο Παλάσιος. Ο Αργεντινός έχει συμβόλαιο με τους «νερατζούρι» και, αν δεν μείνει ελεύθερος, θα είναι διαθέσιμος μόνο με τη μορφή δανεισμού.

Ενδιαφέρον υπάρχει και για τον Χιλιανό μέσο, Νταβίντ Πισάρο, ο οποίος στο παρελθόν έχει περάσει από τις Ουντινέζε, Ίντερ, Ρόμα, Μάντσεστερ Σίτι και Φιορεντίνα και μπορεί να προσφέρει την οργάνωση που απουσιάζει από τη μεσαία γραμμή των «πράσινων».

 

Βάζει μπρος τις ανανεώσεις ο Παναθηναϊκός

Ανανεώσεις συμβολαίων και μετά μεταγραφές… Ο Παναθηναϊκός ενεργοποιεί το πλάνο επαφών με παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το 2017 ή και φέτος, ώστε να γνωρίζει ποιοι παίκτες έχουν διάθεση να μείνουν και ποιοι να αποχωρήσουν.

Ο λόγος είναι προφανής και αφορά μια τακτική που ακολουθούν όλες οι σοβαρές ανά τον κόσμο ομάδες στον πλανήτη. Ένα χρόνο πριν ο παίκτης μείνει ελεύθερος, ή θα επεκτείνει τη συνεργασία του, ή θα παραχωρείται, ώστε να αποφέρει χρήματα στον σύλλογο.

Η αρχή θα γίνει με τον Κάρλος Ζέκα. Ο Πορτογάλος αξίζει νέο συμβόλαιο και στον Παναθηναϊκό είναι πρόθυμοι να το προσφέρουν. Ωστόσο, υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες της Ιταλίας, οπότε η κατάσταση περιπλέκεται. Εάν ο Ζέκα έχει σκοπό να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του, τότε ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να τον απελευθερώσει από τώρα, ώστε να βάλει ένα καλό ποσό στο ταμείο του.

Το συμβόλαιο του Ζέκα λήγει το 2017 και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται στην Ελλάδα ο ατζέντης του, προκειμένου να συζητήσει με τους «πράσινους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα