“Ο ΣΥΡΙΖΑ γοητεύεται με την δραχμή”

Ικανοποιημένη για την σύμπλευση με το Ποτάμι, αλλά και τον αντίκτυπο που είχε η πρωτοβουλία της “Ώρας Αποφάσεων” δήλωσε σε συνέντευξη της η Άννα Διαμαντοπούλου. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε με το Ποτάμι υπάρχει συμφωνία στο πολιτικό διακύβευμα για τη χώρα και κινείται στην ίδια κατεύθυνση για τη δημιουργία του ενωμένου προοδευτικού φορέα.
Η κ. Διαμαντοπούλου στη συνέντευξή της δήλωσε, επίσης, ότι το Grexit άρχισε να ξεφυτρώνει πάλι απειλητικά μέσα και έξω από την Ελλάδα και υπογραμμίζει ότι «το σχέδιο για τη δραχμή ποτέ δεν μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας για τον ΣΥΡΙΖΑ».
“Το Grexit άρχισε να ξεφυτρώνει πάλι απειλητικά μέσα και έξω από την Ελλάδα. Και μόνο το ότι αναφέρεται ως ενδεχόμενο από ευρωπαϊκά επίσημα χείλη και από την κυβέρνηση αποσταθεροποιεί τη χώρα, παγώνει κάθε επενδυτική κίνηση και αναζωπυρώνει λαϊκιστικό και εθνικιστικό λόγο. Υπενθυμίζω μόνο πως την επιστολή προς τον κ. Γιούνκερ την είχα στείλει σε ανύποπτο χρόνο και τη δημοσιοποίησα μετέπειτα, εξαιτίας της δήλωσης του κ. Ξυδάκη. Η προσεκτική ανάγνωση των κινήσεων των στελεχών του κυβερνητικού συνασπισμού οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θέλουν να εκφράσουν το ρεύμα, καταρχάς της αμφισβήτησης του ευρώ, και κατά δεύτερον της επιστροφής στη δραχμή. Πιστεύω ότι το σχέδιο για δραχμή ποτέ δεν μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης του ευρωπαϊκού τόξου θα πρέπει να το αναδείξουν έντονα. Σήμερα, τα ευρωπαϊκά κόμματα γίνονται αποδέκτες μιας επίθεσης από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ ως δήθεν σύμμαχοι των ακραίων κύκλων της Ευρώπης, ενώ θα πρέπει να αναδειχθεί ότι, από διαφορετική οδό, η σημερινή κυβέρνηση είναι σύμμαχος του Σόιμπλε, ρωσόφιλων και αμερικανόφιλων κομμάτων, που θέλουν την Ελλάδα στη δραχμή”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα