Παρέλαβε το βραβείο του ο περσινός πρώτος σκόρερ της Ευρώπης

Ο Λουίς Σουάρες δεν σκόραρε στο πρόσφατο ματς της Μπάρτσα με τη Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο βρήκε δίχτυα κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 59 φορές, σαρώνοντας τους πάντες και τα πάντα στο πέρασμά του.

Τα 40 από αυτά τα τέρματα τα πέτυχε στην Primera Division κι έτσι κατέκτησε το «Χρυσό Παπούτσι» για δεύτερη φορά στην καριέρα του μετά τα 31 γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ τη σεζόν 2012-13. Αυτή είναι η τέταρτη φορά στον αιώνα που διανύουμε που το βραβείο καταλήγει σε επιθετικό από την Ουρουγουάη, αφού δύο φορές έχει στεφθεί πρώτος σκόρερ και ο Ντιέγκο Φορλάν (με τη Βιγιαρεάλ και την Ατλέτικο Μαδρίτης).

Ο Λουίς Σοάρες δήλωσε για την επιτυχία του αυτή:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Μπαρτσελόνα που μου δίνει τη δυνατότητα να εκπληρώσω τα ποδοσφαιρικά μου όνειρα. Είμαι ευγνώμων στον προπονητή μου που μου στάθηκε σε δύσκολες στιγμές τις οποίες πέρασα και με στήριξε τρομερά.

Πρώτα και πάνω απ’ όλα το καλό της ομάδας, οι τίτλοι κι έπειτα οι ατομικές διακρίσεις. Δεν έχει σημασία αν παίρνω εγώ το βραβείο ή ο Μέσι ή ο Νεϊμάρ… Είμαστε η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, με τους καλύτερους παίκτες.

Ναι, μου αρέσει πολύ να σκοράρω, αλλά δεν θα το κάνω αν δω ότι κάποιος από τους συμπαίκτες μου είναι σε καλύτερη θέση από εμένα».

Ο Σουάρες πέρσι σε όλες τις διοργανώσεις έφτασε στον ασύλληπτο αριθμό των 59 γκολ και των 26 ασίστ σε σύνολο 53 αγώνων! Να σημειωθεί ότι μοναδικός Έλληνας που έχει αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη ήταν ο Νίκος Μαχλάς το 1997-98, καθώς σκόραρε 34 γκολ με τη φανέλα της Φίτεσε, ενώ από το 1996 ισχύει ειδικός συντελεστής ανά πρωτάθλημα (σε συσχετισμό με τη θέση της χώρας στην ειδική βαθμολογία), καθώς είχαν προκύψει νικητές άγνωστοι παίκτες από σχετικά «ανύπαρκτα» πρωταθλήματα, όπως της Γεωργίας και της Αρμενίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα