Ποιος επώνυμος αγόρασε τη Mercedes του Ωνάση

 

Η αγαπημένη του Mercedes που είχε αγοράσει το 1972 έναντι των 250.-000 δραχμών,αστρονομικό ποσό για εκείνη την εποχή, πλέον έχει νέο ιδιοκτήτη. Το τελευταίο αυτοκίνητο του Αλέξανδρου Ωνάση, που διέθετε λευκά δερμάτινα

καθίσματα, ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμό, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, επένδυση από ξύλο τριανταφυλλιάς στο ταμπλό, σήμερα 44 χρόνια μετά πουλήθηκε στον δικηγόρο και .και ιδρυτή του κόμματος “Νέα Πορεία – Νέα Ελλάδα” και επίτιμου προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιάννου Γραμματίδη.

 

«Τη Mercedes αυτή, ο Αλέξανδρος την αγόρασε στο όνομα της Ολυμπιακής Αεροπορίας, εισάγοντάς την ατελώς, μετά από καβγάδες με τον πατέρα του», επισημαίνει στην εφημερίδα Ελευθερία ο κ. Γραμματίδης.

«Πριν από χρόνια κάποιοι ρομαντικοί της πρώην Ολυμπιακής αποφάσισαν να την κάνουν κύριο έκθεμα σε ένα μουσείο που ετοίμαζαν για την ιστορία της Ολυμπιακής. Η οικογενειακή κρίση αλλά και η γενικότερη οικονομική κατάσταση της εταιρίας δεν άφηνε περιθώρια για μεγαλεπήβολα σχέδια. Για μουσείο, ούτε σκέψη. Η Ολυμπιακή τέθηκε σε εκκαθάριση.

Η διαδικασία αγοράς δεν ήταν προφορική με χτυπήματα. Ήταν με δεσμευτικές έγγραφες σφραγισμένες προσφορές, όπου ο καθένας εκ των προτέρων έβαζε την προσφορά του. Όπως πληροφορήθηκα αργότερα υπήρχαν τέσσερις προσφορές. Μία των 5.000 ευρώ, η δεύτερη με 10.000, η τρίτη με 15.00 ευρώ και η τέταρτη η δική μου με 25.000 ευρώ που ήταν και η μεγαλύτερη. Ήταν μια προσφορά πιο κοντά στην πραγματικότητα γιατί έχω γνώση της συλλεκτικής αγοράς των αυτοκινήτων, μιας και έχω άλλα δύο συλλεκτικά, μια Rolls Royce silver shadow του ‘72 και μια Mercedes 280 S της ίδιας χρονιάς» δήλωσε ο νέος ιδιοκτήτης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα