Στην τριάδα των ταχύτερα αναπτυσσόμενων αεροδρομίων το «Ελ. Βενιζέλος»

Tη μία διάκριση μετά την άλλη κατακτά το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο διεθνής Αερολιμένας, μετά το  πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Εταιρεία & Συμμέτοχοι»  για το πρωτοποριακό πρόγραμμά του με την ονομασία «i-mind», και την περιβαλλοντική διάκριση τον περασμένο Σεπτέμβριο στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2013-14, συμπεριλήφθηκε και στην τριάδα των αεροδρομίων με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2015 , σύμφωνα με τη  Ryanair.

 Το «Ελ. Βενιζέλος», με μία αύξηση 75 πτήσεων για το καλοκαίρι του 2015 (συγκρίνονται τα νούμερα Αυγούστου 2015 – Αυγούστου 2014), βρίσκεται στην τρίτη θέση των ταχύτερα αναπτυσσόμενων αεροδρομίων για την ιρλανδική εταιρεία low cost, μετά το αεροδρόμιο του Λονδίνου (STN) που βρίσκεται στην πρώτη θέση με μία αύξηση 127 πτήσεων και της Μαδρίτης με επιπλέον 99 πτήσεις.

Μετά την Αθήνα, στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Δουβλίνο και ακολουθεί η Ρώμη. Στα νέα ελληνικά αεροδρόμια, που προσθέτει για το καλοκαίρι του 2015 η εταιρεία, περιλαμβάνεται και η Σαντορίνη.

Για τη θερινή σεζόν, η Ryanair θα διπλασιάσει την κίνησή της στην Αθήνα, μεταφέροντας πάνω από 2,2 εκατ. επιβάτες, σύμφωνα με τη διοίκηση και τις εκτιμήσεις της. Το νέο πρόγραμμα της Ryanair για την Αθήνα το καλοκαίρι του 2015 θα προσφέρει έξι νέα δρομολόγια σε Βουδαπέστη, Μπρατισλάβα, Σαντορίνη (2 ημερησίως), Βρυξέλλες, Ρώμη και Βαρσοβία, 12 δρομολόγια από/προς Αθήνα συνολικά, 161 εβδομαδιαίες πτήσεις μετ’ επιστροφής και 1,1 εκατ. νέους επιβάτες (2,2 εκατ. επιβάτες/χρόνο συνολικά).

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα