Στο επίκεντρο η «ηλεκτρονική» Δικαιοσύνη

Η υποστήριξη και η ενίσχυση των εφαρμογών της ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης (E- justice) ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης με τον επικεφαλής της ομάδας Δράσης για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Χορστ Ράιχενμπαχ.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Νικόλας Κανελλόπουλος, ο προϊστάμενος της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο πλευρών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν μέθοδοι μεταφοράς διεθνούς τεχνογνωσίας από επιτυχημένα παραδείγματα εντός της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, σε τομείς όπως ηλεκτρονική Δικαιοσύνη, στατιστική παρακολούθηση, εναλλακτικοί μέθοδοι επίλυσης διαφορών, που μπορούν να συνδράμουν στην προσπάθεια του υπουργείου για επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης και βελτίωσης των δικαστικών υποδομών. Ο κ. Ράιχενμπαχ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη των εργασιών, ενώ επικρότησε την απόφαση του υπουργείου να καταρτίσει και εφαρμόσει ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη διαμεσολάβηση.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα