Τι προτείνει ο Κικίλιας για το όνομα των Σκοπίων

Για το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων μίλησε στον real fm ο Βασίλης Κικίλιας τονίζοντας πως “σε θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν μπορούν να υπάρχουν δυο γραμμές στην κυβέρνηση”.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.  απαντώντας στο ερώτημα ποια νομίζει ότι πρέπει να είναι η κόκκινη γραμμή της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας με αφορμή και την έναρξη των διαπραγματεύσεων ο κ. Κικίλιας είπε: «Η θέση μας είναι σαφής. Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη Μακεδονία που θα ισχύει έναντι όλων, για κάθε χρήση εσωτερική και διεθνή. Αυτό κατοχυρώθηκε με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Καραμανλή το 2007 και μετά στο Βουκουρέστι. Και αυτό δεν έχει αμφισβητηθεί μέχρι σήμερα από κανέναν».

Και πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ: «Βλέπω ότι εδώ πέρα γίνεται ένα μείζον θέμα γιατί σε αυτό το κορυφαίο ζήτημα εξωτερικής πολιτικής ο υπουργός Εθνικής, ο εξωτερικών και ο πρωθυπουργός έχουν διαφορετική άποψη. Σε κάθε περίπτωση η θέση της ΝΔ είναι ότι πλέον δεν γίνεται στο ελληνικό κοινοβούλιο να υπάρχουν δύο πλειοψηφίες.

Κατά το δοκούν και ειδικά για πολύ σημαντικά θέματα, οπότε αυτό θα πρέπει να ξεκαθαριστεί. Η δεδηλωμένη μπορεί να υπάρχει όταν στα πάρα πολύ σημαντικά θέματα η κυβέρνηση στηρίζεται από το σύνολο των 153, αλλιώς δεν υπάρχει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα