Το ΣτΕ απέρριψε αίτημα για αναστολή της εγκατάστασης POS

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα για αναστολή της εγκατάστασης συστημάτων πληρωμών με κάρτες, το οποίο είχαν καταθέσει οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Σερρών και Δράμας.

Οι δύο Σύλλογοι, οι πρόεδροί τους και άλλοι 18 δικηγόροι των δύο πόλεων, ζητούσαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας το άμεσο «πάγωμα», καθώς και την ακύρωση της επίμαχης υπουργικής απόφασης, με την έκδοση προσωρινής διαταγής.

Ωστόσο, η πρόεδρος του Α΄ θερινού Τμήματος του ΣτΕ, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, απέρριψε το αίτημα της έκδοσης προσωρινής διαταγής, καθώς έχει προσδιοριστεί σε σύντομο χρόνο η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης. Η κ. Σακελλαροπούλου έκρινε επίσης ότι η βλάβη την οποία επικαλούνται οι Σύλλογοι «δεν παρίσταται δυσεπανόρθωτη» σε περίπτωση που η αίτηση ακύρωσης γίνει δεκτή.

Αιτήσεις με τις οποίες ζητείται η ακύρωση της ίδιας υπουργικής απόφασης έχουν καταθέσει και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και δύο δικηγόροι.

Όλες οι αιτήσεις θα συζητηθούν στην επταμελή σύνθεση του Β΄ Τμήματος του ΣτΕ, το δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα