«Υστερούσαμε σε φυσική κατάσταση»

Σαφείς αιχμές κατά του Άγγελου Αναστασιάδη, δίχως να τον κατονομάζει, άφησε σε συνέντευξή του ο Ρουμάνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Ρατς.

Ο διεθνής αμυντικός δήλωσε πως η κατάπτωση της ομάδας, όπως αποδείχθηκε, οφειλόταν στην κακή φυσική κατάσταση των παικτών, ενώ απάντησε και στους επικριτές του, λέγοντας πως δεν έχει έρθει για τα λεφτά στον ΠΑΟΚ, καθώς αν τον ενδιέφεραν μόνο αυτά, θα μπορούσε να είχε πάει σε αραβική ομάδα. Αναλυτικά οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις του διεθνούς παίκτη:

Για τους λόγους της αγωνιστικής πτώσης του ΠΑΟΚ:
«Καθένας έχει και μια διαφορετική οπτική γωνία. Γεγονός είναι ότι είχαμε μια καλή αρχή, που διήρκεσε μέχρι και το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Σ΄ αυτό ίσως να συνετέλεσε και το ότι οι αντίπαλες ομάδες δεν μας περίμεναν τόσο φρέσκους και δυνατούς. Μετά το παιχνίδι της Ξάνθης φάνηκε ότι υστερούσαμε σε φυσική κατάσταση. Δεν θα πέσω στην παγίδα για να κατηγορήσω κάποιον για αυτό, είμαι αρκετά έμπειρος για να το αποφύγω. Θα πω μόνο ότι η ευθύνη βαραίνει όλους όσοι ήταν στην ομάδα».

Για το τελευταίο κομμάτι της σεζόν:
«Είναι ρεαλιστικός για εμάς ο στόχος της πρωτιάς στα play off. Αυτή την περίοδο προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία της διακοπής, να καταλάβουμε τα θέλω του προπονητή. Είναι χρήσιμη για εμάς η διακοπή για τη βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης, και όχι μόνο».

Για το αν υπάρχουν περιθώρια για να σωθεί η χρονιά:
«Θα δούμε. Οριστικά συμπέρασμα θα βγάλουμε στο τέλος της σεζόν».

Για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ ώστε η επόμενη περίοδος να είναι πιο αποδοτική απ’ αυτήν που διανύουμε:
«Αυτό είναι ένα θέμα που δεν θα το συζητήσω με τους δημοσιογράφους, αλλά με όσους εμπλέκονται στην ομάδα. Σ΄ αυτούς θα πω την άποψη μου, αν βέβαια κρίνουν ότι θα είναι χρήσιμη η βοήθεια μου».

Για το αν συμφωνεί με την άποψη του Νομπόα ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να προσθέσει στο ρόστερ του κι άλλους παίκτες ποιότητας για να φτάσει στην κατάκτηση τίτλων:
«Δεν είναι μόνο οι μεταγραφές, χρειάζονται και άλλα στοιχεία για να συμπληρώσουν σε μια ομάδα την εικόνα μιας πρωταθλήτριας. Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός έχει το ρεκόρ τίτλων, όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν στην Ουκρανία με την Ντιναμό Κιέβου. Ήρθε όμως η Σαχτάρ και άλλαξε το σκηνικό, κερδίζοντας έξι τίτλους σε δέκα χρόνια. Και ο ΠΑΟΚ μπορεί υπό προϋποθέσεις να ακολουθήσει στην Ελλάδα ανάλογη πορεία επιτυχιών.

Ο ιδιοκτήτης της Σαχτάρ Αχμέτοφ πήρε την ομάδα στα χέρια του το 1996 και την έχτισε με αργούς ρυθμούς. Το 2001 έφερε στο Ντόνετς τον Σκάλα, ο οποίος, αν και πήρε το πρωτάθλημα Ουκρανίας, δεν ανανέωσε τη συνεργασία του. Το 2003 ήρθε ο Μπερντ Σούστερ, κατέκτησε το κύπελλο, αλλά κι αυτός δεν έμεινε στον πάγκο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ουσιαστικά επί θητείας Λουτσέσκου μπήκαν οι βάσεις για τη συγκρότηση μιας ισχυρής ομάδας. Συνεπώς, χρειάζονται μεγάλοι προπονητές και παίκτες, αλλά και οργάνωση εντός και γύρω από μια ομάδα, προκειμένου να πετύχει σπουδαία πράγματα. Μπορεί να συμβεί κάτι αντίστοιχο και εδώ στον ΠΑΟΚ».

Για το γεγονός ότι διαιτητές που έχουν σφυρίξει και σε αγώνες του ΠΑΟΚ, κατηγορούνται για συμμετοχή σε σκάνδαλα:
«Θεωρώ ότι είναι το πρώτο βήμα για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και στο εξής να μην έχουν κρούσματα δυσφήμησης του αθλήματος».

Για το αν αισθάνεται ένας από τους ηγέτες του ΠΑΟΚ:
«Δεν θα μιλήσω για τον εαυτό μου. Πιο αρμόδιοι για να απαντήσουν σ’ αυτή την ερώτηση είναι οι συμπαίκτες μου. Το να είμαι αρχηγός στον ΠΑΟΚ, πάντως, δεν αποτελεί για μένα στόχο. Είμαι αρχηγός στην εθνική μου ομάδα κι αυτό μου φθάνει. Η μεγαλύτερη ατομική ικανοποίηση θα είναι να βοηθώ την ομάδα μου στο γήπεδο και στα αποδυτήρια».

Για τον λιγοστό κόσμο που βρίσκεται, πλέον, στις κερκίδες της Τούμπας:
«Φυσικά και είναι δική μας ευθύνη για την πορεία της ομάδας. Είναι φυσιολογική αντίδραση κόσμου, που είχε ενθουσιαστεί στην αρχή της σεζόν και μετά τον κυρίευσε η απογοήτευση. Πάντως, θα πρέπει να είμαστε μαζί και στις καλές, και στις κακές στιγμές. Θέλω να πω ότι τους χρειαζόμαστε. Να μας υποστηρίξουν και να είμαστε μαζί τους ένα».

Για το ότι μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη εξέφρασε κάποια δυσφορία για την αντιμετώπιση μερίδας του Τύπου προς το πρόσωπο του:
«Δεν με απασχολούν τα γραφόμενα, παρά μόνο να κάνω τη δουλειά μου. Ορισμένοι άφησαν αιχμές ότι απέφυγα να παίξω σε ένα ματς του ΠΑΟΚ, προκειμένου να προφυλάξω τον εαυτό μου και να παίξω με την εθνική Ρουμανίας. Εκεί ήταν η αντίδραση μου, γιατί ήταν κάτι που έκανε κακό στην εικόνα μου αλλά, κυρίως, γιατί ήταν ψέμα. Δεν ήρθα στον ΠΑΟΚ για να πάρω χρήματα και να ξεκουραστώ. Αλλιώς θα πήγαινα σε κάποια αραβική χώρα. Εχω κερδίσει πολλά χρήματα τα προηγούμενα χρόνια και δεν είναι οικονομικό το κίνητρο που ήρθα στον ΠΑΟΚ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα