«Φωτιά» στο Αιγαίο

Μεγάλη συγκέντρωση πολεμικών πλοίων, στην περιοχή ανάμεσα στα Ίμια και την Αλικαρνασσό, παρατηρείται από το μεσημέρι της Τρίτης στον απόηχο του εμβολισμού σκάφους του ΛΣ το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως αναφέρει η “Hurriyet”, στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται 11 τουρκικά πλοία και 8 ελληνικά, ενώ σε σχετικό ρεπορτάζ κάνει εκτενή αναφορά στο περιστατικό που συνέβη χθες το βράδυ καθώς και στις δηλώσεις του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η τουρκική εφημερίδα σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «από τις 2:30 το μεσημέρι πλοία συγκεντρώνονται στις βραχονησίδες, καθώς τα ελληνικά πλοία στην περιοχή είναι οκτώ».

Μάλιστα υπογραμμίζει ότι «στις 2:45 δύο ταχύπλοα, με οπλισμένους Έλληνες στρατιώτες, έπιασαν την προσοχή των τουρκικών δυνάμεων όταν έφυγαν από τη Λέρο και περνώντας στο ένα μίλι από τα Ίμια, κατευθύνθηκαν προς την Κω».

Σε άρθρο, που έχει τίτλο «Η Ευρώπη διάλεξε την πλευρά της Ελλάδας», παρατίθενται οι δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος αποκάλυψε ότι το σκάφος του Λιμενικού το οποίο εμβόλισε η τουρκική ακταιωρός κοντά στα Ίμια, ήταν συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την πλευρά του, το πρακτορείο Anadolu σχολιάζει πως οι δυνάμεις του λιμενικού αλλά και του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, συνεχίζουν να περιπολούν στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να δίνει νούμερα. Αντιθέτως δημοσιεύει φωτογραφίες θέλοντας να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα