«Χρονιά της μεγάλης πολιτικής αλλαγής…»

Όπως από τα τέλη του 2017 είχε επισημάνει η «Α», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκίνησε περιοδείες με έντονο… προεκλογικό τόνο -αν και η κυβέρνηση ξορκίζει κάθε σενάριο πρόωρης κάλπης-. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε τη διήμερη περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα με πρώτο σταθμό την Πιερία.

Εκεί, μιλώντας στους κατοίκους της Βροντούς ανέφερε ότι «σήμερα μια σημαντική μέρα για εμένα διότι κλείνουν δυο χρόνια από την εκλογή μου στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Και επέλεξα, αντί να μείνω στο γραφείο μου να κάνω αυτό το οποίο ξέρω να κάνω καλά και έκανα καλά και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής μου εκστρατείας για να εκλεγώ πρόεδρος, να είμαι κοντά στον κόσμο, να σας σφίξω το χέρι, να σας ευχηθώ από καρδιάς να έχετε μια καλή χρονιά. Και να ξέρετε, φίλες και φίλοι, ότι μπορείτε να με εμπιστευτείτε. Και μπορείτε να εμπιστευτείτε αυτή τη μεγάλη Παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία, να βγάλει τον τόπο από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει».

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι «το 2018 θα είναι μια χρονιά μεγάλης πολιτικής αλλαγής», τονίζοντας ότι μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, οι πολίτες αξίζουν «κάτι καλύτερο από τη σημερινή κυβέρνηση» και υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα μεταφέρουν αυτό το «μήνυμα αισιοδοξίας» σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, «μέχρι να γίνουν εκλογές, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές».

«Αξίζουμε κάτι πολύ καλύτερο από τη σημερινή κυβέρνηση, αξίζουμε μια οικονομία η οποία θα αναπτύσσεται με πιο γρήγορους ρυθμούς, αξίζουμε ένα κράτος πιο αποτελεσματικό, που θα σέβεται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, αξίζουμε μια αξιόπιστη και υπερήφανη εξωτερική πολιτική, που θα βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντα της χώρας και αξίζουμε επίσης μια ηγεσία η οποία δε θα λέει ψέματα, η οποία θα εξηγεί στους πολίτες με ειλικρίνεια και με απλά λόγια, ότι ναι, υπάρχει ένας καλύτερος δρόμος για μας και για τα παιδιά μας και εφόσον τον βαδίσουμε όλοι μαζί, με συνέπεια με πίστη στις δυνατότητες μας, μπορούμε να ελπίζουμε σε πολλές καλύτερες μέρες», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Η υψηλή φορολογία θα αλλάξει με τη ΝΔ στην διακυβέρνηση του τόπου»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε επίσης σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση, λέγοντας ότι κάνει τα αντίθετα από όσα προεκλογικά είχε υποσχεθεί και αναφέρθηκε και στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

«Ματώνει η αριστερή τους συνείδηση, αλλά ψηφίζουν τα πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα. Όπως κάνουν και τώρα με το πολυνομοσχέδιο, το οποίο και αυτό καταργεί επιδόματα και είναι μια άλλη απόδειξη της τραγικής στροφής την οποία έχει κάνει αυτό το κυβερνητικό μόρφωμα, το οποίο δυστυχώς κυβερνά τη χώρα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Εμείς φίλες και φίλοι, αυτόν τον αγώνα θα τον συνεχίσουμε με επιμονή και επιμονή και το σχέδιο μας θα φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδος».

Τέλος, σε άλλη αποστροφή της τοποθέτησής του, με αφορμή την επίσκεψή του στην Κατερίνη και τις διαμαρτυρίες καταστηματαρχών και πολιτών για την υψηλή φορολογία και τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, ότι «αυτό θα αλλάξει» όταν η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα