«Ύπαρξη τζιχαντιστών στην Ελλάδα δεν επιβεβαιώνεται»

Mία ερώτηση του πρώην «γαλάζιου» βουλευτή Νικήτα Κακλαμάνη προς στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, ήταν η αφορμή να συζητηθεί στο Κοινοβούλιο το θέμα που απασχολείς την παγκόσμια κοινότητα: τους Τζιχαντιστές και την δράση τους ανά την υφήλιο.

«Πληροφορίες για την παρουσία μελών του ΙSIS ή ISIL στη χώρα μας δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τη μέχρι σήμερα έρευνα των αρμόδιων υπηρεσιών», ήταν η απάντηση του κ. Κικίλια προς τον κ. Κακλαμάνη, ως προς το ενδεχόμενο να δρουν τέτοιες ομάδες και στην Ελλάδα, λέγοντας ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου «βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες άλλων υπουργείων και παράλληλα αξιοποιούν τους θεσμοθετημένους διαύλους διεθνούς συνεργασίας, για τη λήψη κάθε αναγκαίου και πρόσφορου προληπτικού ή και αποτρεπτικού μέτρου».

Αναφορικά, τώρα, με μία φωτογραφία στην οποία οπαδοί της ISIS απεικονίζονταν στην πλατεία Κλαυθμώνος να κρατούν μαύρες σημαίες της τζιχάντ (φωτογραφία που αναρτήθηκε στο σχετικό δημοσίευμα ιστοσελίδας που επικαλέστηκε στην ερώτησή του ο κ. Κακλαμάνης), ο κ. Κικίλιας απάντησε ότι το επίμαχο φωτογραφικό στιγμιότυπο δεν είναι τωρινό και χρονολογείται από το 2012.

Σύμφωνα με το υπουργό, η φωτογραφία του συγκεκριμένου δημοσιεύματος έχει ληφθεί από συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε στις 31 Αυγούστου 2012, «με πρωτοβουλία του συλλόγου “Κοινότητα της Συριακής Άνοιξης”, ο οποίος πραγματοποιεί διάφορες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον λαό της Συρίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα