Καθημερινή ενημέρωση

«Βγάζουν στη σέντρα» υπουργούς

Λίγες ημέρες πριν οι κοινοβουλευτικές ομάδες Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ κληθούν να ψηφίσουν τα δύσκολα νομοσχέδια για τον φόρο ακινήτων, την άρση των πλειστηριασμών, αλλά και τον προϋπολογισμό οι περισσότεροι εκ των βουλευτών γκρινιάζουν για υπουργούς, έχοντας κυρίως στο σκόπευτρο τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Και δεν μιλάμε μόνο για το ΠΑΣΟΚ, όπου έτσι κι αλλιώς η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως έκρυθμη, αλλά καις το «γαλάζιο στρατόπεδο» παρατηρείται μία ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Σε μια χρονική στιγμή που ο Πρωθυπουργός πιέζει τους υπουργούς να κλείσουν οι εκκρεμότητες με την τρόικα, ώστε να επέλθει συμφωνία πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου και υπάρχουν μια σειρά από θετικές ειδήσεις στον τομέα των επενδύσεων, η ένταση στο παρασκήνιο περισσεύει.

Στο στόχαστρο πολλών βρίσκεται για μια ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας που προκάλεσε την οργή πολλών βουλευτών με την εμμονή του στην άποψη ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπερφορολόγηση.

Ο «τσάρος» δέχθηκε σκληρή κριτική από την Ντόρα Μπακογιάννη, όμως δεν ήταν μόνο η βουλευτής Επικρατείας. Αντίθετα κατά της υπερφορολόγησης τάχθηκε και ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος μετέχει των συσκέψεων στο Μαξίμου.

Και άλλοι υπουργοί

Πυρά από πολλούς βουλευτές της Ν.Δ. δέχεται και ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, τον οποίο και επικρίνουν ότι έχει χάσει τη μάχη με την… ακρίβεια. Επίσης του καταλογίζουν, ότι και στον τομέα της ανάπτυξης δεν υπάρχουν ιδιαίτερες επιτυχίες, ενώ του ασκείται κριτική για το ζήτημα των πλειστηριασμών. Δυσαρέσκεια υπάρχει και για τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση, ο οποίος όμως έχει την πλήρη στήριξη του Στουρνάρα.

Στον Βρούτση καταλογίζουν υποχωρητικότητα έναντι της τρόικας, ενώ του επιτίθενται για την πρόταση περί αφαίρεσης της δυνατότητας βέτο του υπουργού Εργασίας σε ομαδικές απολύσεις, εξέλιξη που θα οδηγούσε ουσιαστικά σε πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων.

Γκρίνια υπάρχει, αλλά σε χαμηλότερους τόνους, και για τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, στον οποίο μικρός αριθμός βουλευτών δεν αναγνωρίζει ότι με τις κινήσεις του κατάφερε να μη γίνουν τα πανεπιστήμια εστίες έντασης.

Μουρμούρες ακούγονται και για τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, όχι τόσο για θέματα ουσίας, αλλά για τον τρόπο που κινείται και τον επικρίνουν ότι υπερεκτίθεται στα ΜΜΕ, καθώς οι εμφανίσεις του, είτε σε τηλεοπτικούς, είτε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς είναι πάρα πολλές.

Πολλά παράπονα ακούγονται από βουλευτές αγροτικών περιοχών και για την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τους χειρισμούς του στο ζήτημα της φέτας. Δεν είναι τυχαίο ότι προ ημερών 25 βουλευτές έβαλαν την υπογραφή τους, αν και στη συνέχεια την απέσυραν κατόπιν αυστηρών παραινέσεων από τον γενικό γραμματέα της ΚΟ της Ν.Δ., Αθ. Μπούρα, σε κείμενο που διακινούσε ο ανεξάρτητος βουλευτής – προερχόμενος από τη Ν.Δ.-Γ. Κασαπίδης.

Οι βουλευτές ζητούσαν με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό να μην υπογράψει την επικείμενη εμπορική συμφωνία Ε.Ε. – Καναδά για τη φέτα και παρά τη διαβεβαίωση ότι δεν θα πληγούν οι έλληνες κτηνοτρόφοι, επικρατεί ακόμη επιφυλακτικότητα.

 

Μ.Κ.

 

 

Διαβάστε επίσης