Καθημερινή ενημέρωση

Έξι συλλήψεις για στημένα παιχνίδια

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται η «Telegraph», έγιναν έξι συλλήψεις μελών οργάνωσης που έστηνε ποδοσφαιρικούς αγώνες στην Αγγλία.

Το σκάνδαλο να είναι ένα από τα μεγαλύτερα των τελευταίων δεκαετιών στο βρετανικό ποδόσφαιρο!

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ αναπαράγεται και στην ιστοσελίδα της έγκυρης εφημερίδας, και αναφέρει πως οι αξιωματούχοι της Εθνικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης του Εγκλήματος έχουν συλλάβει έξι άνδρες τις τελευταίες 48 ώρες. Οι τρεις από αυτούς φέρονται να είναι ποδοσφαιριστές, ενώ έχει διαρρεύσει το όνομα του Ντέλροϊ Φέσεϊ, πρώην ποδοσφαιριστής που έγινε μάνατζερ παικτών και στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στην Premier League.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από την αποκάλυψη της εν λόγω εφημερίδας για στήσιμο αγγλικών αγώνων από ανθρώπους στην Ασία, ενώ ένας από τους συλληφθέντες είχε μόλις φτάσει στη Βρετανία πριν συλληφθεί το βράδυ της Τρίτης (26/11). Σύμφωνα με συνομιλίες του, που είχαν καταγραφεί, παιχνίδια χαμηλών κατηγοριών μπορούν να στηθούν έναντι 50.000 λιρών ενώ τρία αποτελέσματα που «προέβλεψε» επαληθεύτηκαν στο έπακρο.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, είναι η πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες που η αστυνομία έχει καταφέρει να συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία και αποδείξεις για να καταφέρει να στοιχειοθετήσει ότι οι ύποπτοι έχουν «στήσει» παιχνίδια στη Βρετανία, κάτι που έρχεται να αποτελέσει επί της ουσίας μια συνέχεια των σκανδάλων που έχουν ταράξει την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Το βράδυ της Τετάρτης (27/11), από τις αρχές ανακοινώθηκε ότι: «Έξι άνδρες συνελήφθησαν στη χώρα ως εμπλεκόμενοι σε υπόθεση προσυμφωνημένων αγώνων. Η επιχείρηση έχει επικεντρωθεί επάνω στην ύπαρξη διεθνούς παράνομης στοιχηματικής οργάνωσης. Η NCA (National Crime Agency), είναι σε διαρκή συνεργασία με την Επιτροπή Στοιχηματισμού και την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) της χώρας».

Αξίζει να σημειωθεί πως η NCA είναι η προσπάθεια δημιουργίας ενός οργάνου αντίστοιχου του FBI στη Βρετανία και η συγκεκριμένη υπόθεση έχει περάσει πλήρως στη δική της δικαιοδοσία. Η NCA συστάθηκε το 2013 για να καταπολεμήσει οργανωμένα σοβαρά εγκλήματα.

Για την ώρα δεν έχουν αποκαλυφθεί ονόματα ομάδων ή ποδοσφαιριστών που εμπλέκονται, για νομικούς λόγους, αλλά και γιατί η επιχείρηση των αρχών είναι εν εξελίξει. Έχει ξεκαθαριστεί ωστόσο πως δεν πρόκειται για ομάδες της Premier League. «Η υπόθεση είναι πολύ… ζωντανή με εξελίξεις σε καθημερινή βάση», λέει στην «Telegraph» καλά πληροφορημένη πηγή.

Οι ύποπτοι που έχουν συλληφθεί, κρατούνται από τις Αρχές σε ένα αστυνομικό τμήμα των Μίντλαντς και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως πλέον θα αναλάβει δράση και ο εισαγγελέας. Το γεγονός, όμως, ότι στα ύποπτα παιχνίδια είναι πλέον και βρετανικοί αγώνες, έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις με την Ομοσπονδία της χώρας για την ώρα να αρνείται τα πάντα και να μην έχει πάρει ξεκάθαρη θέση γύρω από το συμβάν.

Διαβάστε επίσης