Καθημερινή ενημέρωση

Το… ημίμετρο του Μισέλ

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο μπορεί κάποιος να παραδεχθεί τον Μισέλ Πλατινί είναι για το γεγονός ότι δεν διστάζει να εκφράσει δημόσια τις προτάσεις του για το ποδόσφαιρο και τους κανονισμούς του.

Ο πρόεδρος της UEFA (και σύμφωνα με όσα διαρρέουν, επίδοξος κάτοχος της προεδρίας και στη FIFA), με δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα «ΑS», εξέφρασε την επιθυμία του να αλλάξει ο κανονισμός που ισχύει για την κίτρινη κάρτα. Τι ακριβώς είπε; «Θα ήθελα να γίνεται όπως στο ράγκμπι, με τιμωρία του παίκτη για δέκα με δεκαπέντε λεπτά από τον αγώνα», ήταν τα λόγια του, ενώ συνέχισε: Είναι μια ιδέα που πρέπει να ωριμάσει και να δούμε εάν μπορεί να βοηθήσει το παιχνίδι να γίνει καλύτερο. Είναι μια πρόταση που πρέπει να εξεταστεί».

Παράλληλα, τόνισε ότι ο ποδοσφαιριστής που δέχεται την επίσημη παρατήρηση θα πρέπει να τιμωρείται την ώρα του συγκεκριμένου αγώνα και όχι στους επόμενους, όπως ισχύει τώρα. «Θα είναι πιο δίκαιη η τιμωρία του παίκτη των ώρα του αγώνα, γιατί το όφελος θα πηγαίνει στην αντίπαλη ομάδα», υπογράμμισε ο Πλατινί.

Επιπλέον, ο Γάλλος παλαίμαχος και νυν παράγοντας προτείνει ο τερματοφύλακας που αποβάλλεται σε φάση που καταλογίζεται πέναλτι, δεν θα πρέπει να δέχεται την κόκκινη κάρτα, αφού «η απόφαση του πέναλτι θα είναι ήδη αρκετή», όπως σημειώνει.

Τέλος, σε μία προσπάθεια να δώσει μεγαλύτερο κύρος στις διοργανώσεις των Κυπέλλων που διοργανώνει κάθε ευρωπαϊκή ομοσπονδία στη χώρα της, αποκαλύπτει ότι θα εξεταστεί η πρότασή του, ώστε ο νικητής της συγκεκριμένης διοργάνωσης να αγωνίζεται στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Διαβάστε επίσης