Γιαννουσάκης: Με επισκέφθηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όχι της ΝΔ

«Καταπέλτης» για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και για την κυβέρνηση ήταν στην νέα τοποθέτησή του στο Δικαστήριο ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της ασίτησής του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του επιβλήθηκε πρωτόδικα.

Ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης με αφορμή δημοσίευμα που ήθελε να τον έχει επισκεφθεί στη φυλακή πρώην υπουργός της ΝΔ, έκανε λόγο για «εκπρόσωπο τύπου των εκβιαστών» και διέψευσε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, επίσης κατηγορηματικά, τόνισε ότι τον επισκέπτονταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «με θέσεις στη δημόσια διοίκηση».

«Είναι η πρώτη φορά που οι εκβιαστές έχουν εκπρόσωπο Τύπου. Αυτός έγραψε δημοσίευμα ότι ήρθε πρώην υπουργός της ΝΔ στη φυλακή για να με πείσει να αλλάξω την κατάθεση μου. Είναι όμως ερασιτέχνες, λασπολόγοι, γιατί ούτε από την Τοπική της ΝΔ δεν έχει έρθει κάποιος να με επισκεφθεί. Αντίθετα έρχονταν στελέχη πολιτικά του ΣΥΡΙΖΑ με θέσεις στη δημόσια διοίκηση. Είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για εκπρόσωπο τύπου των εκβιαστών», είπε χαρακτηριστικά ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης.

Νωρίτερα, ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης επανήλθε στις καταγγελίες του ότι δέχθηκε πιέσεις για να εμπλέξει στην υπόθεση τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Πειραιά πάντως, απέρριψε κατά πλειοψηφία 3-2, την αίτηση αναστολής που είχε καταθέσει για την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και των οκτώ ετών τις οποίες εκτίει για την υπόθεση του Noor 1.

Δύο από τα μέλη του Δικαστηρίου είχαν την άποψη ότι πρέπει να αποφυλακιστεί με όρους, ενώ η  Πρόεδρος, μετά τη συνεδρίαση, του ευχήθηκε «καλή τύχη», προσθέτοντας ότι «τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας έχουν την υποχρέωση να διασφαλίσουν την ακεραιότητα και τη ζωή σας».

Τί είπε ο συνήγορός του

«Δεν θα σχολιάσω τις απόψεις της προέδρου οι οποίες είναι σεβαστές. Έστω και αν σήμερα μας στεναχώρησαν», σχολίασε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Γιάννης Γλύκας, ένας εκ των συνηγόρων του Ευθύμη Γιαννουσάκη.

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου, ανέφερε επίσης πως ο Ευθύμης Γιαννουσάκης ακόμα και σήμερα έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη. «Δυστυχώς η αριθμητική είναι απλή, αφού τρεις εφέτες είπαν ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση αναστολής. Εξακολουθούμε και έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, θα επανέλθουμε για να αποδείξουμε τον μεγάλο κίνδυνο που διαθέτει αυτός ο άνθρωπος, που από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα στις ελληνικές αρχές», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Γλύκας απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου εάν ο εντολέας του βρίσκεται σε κίνδυνο σχολίασε: «Όλα αυτά τα χρόνια, τρία χρόνια και έναν μήνα που είναι κρατούμενος, ο άνθρωπος αυτός βιώνει αλλεπάλληλους καθημερινούς κινδύνους και δυστυχώς δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει αυτή η όλη διαδικασία. Να ελπίζουμε να φτάσει ο κ. Γιαννουσάκης όρθιος στο εφετείο».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα