«Άη Βασίλης» για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Μαλεζάς

Από τα Χανιά, ο ΠΑΟΚ «πέταξε» στην κορυφή. Όπου, με 31 βαθμούς, συγκατοικεί με την ΑΕΚ. Τουλάχιστον, ως αύριο (Κυριακή 17/12), που θα ολοκληρωθεί η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στην αναμέτρηση με την οποία «έκλεισε η αυλαία» του σημερινού (15/12) προγράμματος της Super League, οι «ασπρόμαυροι» δεν έφτασαν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Είχαν μεν την υπεροχή αλλά δεν μπορούσαν να κάμψουν την αντίσταση του μαχητικού Πλατανιά. Και όποτε βρίσκονταν κοντά στην επίτευξη ενός γκολ τους σταματούσε ο εξαιρετικός Κοκκαλάς που είχε «κατεβάσει» ρολά.

Μέχρι το 56ο λεπτό που τα «κάστανα από τη φωτιά» έβγαλε ο αρχηγός. Με προβολή του Στέλιου Μαλεζά, ο τερματοφύλακας των Χανιωτών νικήθηκε και οι φιλοξενούμενοι επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη με τους τρεις βαθμούς. Χάρη στο γκολ που πέτυχε ο αρχηγός τους – ύστερα από 7 χρόνια – οι «ασπρόμαυροι» πανηγύρισαν (μόλις) τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη. Και θα κάνουν ευχάριστες γιορτές.

Οι γηπεδούχοι, ήταν μαχητικοί και θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. Αν λανθασμένα δεν είχε ακυρωθεί, ως οφσάιντ, το γκολ που πέτυχε ο Πιοτρ Γκρζέλτσακ (2′). Το δεδομένο, όμως, είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» υπέστησαν τη 10η συνεχόμενη ήττα τους. Και βλέπουν όλο και περισσότερο να… πλησιάζει η Football League.

Πλατανιάς (Εμάνουελ Ρόκα): Κοκκαλάς, Βάντερσον, Αγγελόπουλος (Στανισάβλιεβιτς 69΄), Παπανικολάου (Στόϊτσεφ 84’), Καρυπίδης. Ντεβέσα, Δημούτσος, Ουές, Γκρζέλτσακ, Ντικαμονά, Στάμου (Πατράλης 81΄).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαουρίσιο (Τσίμιροτ 64΄), Κάμπος (Μπίσεσβαρ 72’), Μαλεζάς, Κρέσπο, Λημνιός, Κουλούρης, Πέλκας, Κάνιας (Σάκχοφ 85΄).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα