Άλλο Ελιά, άλλο ΠΑΣΟΚ

Ικανοποίηση για το 8,03% επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ όπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκινά άμεσα πρωτοβουλίες για την επανασύσταση της κεντροαριστεράς. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όμως είναι πως το ποσοστό αφορά το σύνολο της Ελιάς και όχι το ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν μετρήθηκε στις κάλπες.

Ο πρόεδρος του κόμματος φέρεται να γνωρίζει πολύ καλά πως το ποσοστό αυτό δεν του δίνει το πάνω χέρι στην συγκυβέρνηση. Αφενός γιατί ο σχηματισμός έχει χάσει περίπου το 50% των ποσοστών της κάλπης του 2012 και αφετέρου γιατί όπως ήδη σημειώσαμε, το ποσοστό δεν αφορά το κόμμα του που συμμετέχει στην κυβέρνηση.
Επί της ουσίας στην Χαριλάου Τρικούπη πήραν ανάσα ζωής για να δρομολογήσουν διαδικασίες. Στις άμεσες προτεραιότητες είναι ο προγραμματισμός συνεδρίου που θα καταλήξει στην δομή του νέου σχήματος. Το είπε ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος χθες και μάλιστα το προσδιόρισε για το φθινόπωρο. Εκείνο που μένει να φανεί είναι αν θα προλάβουν καθώς από χθες το βράδυ πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν να προκυρήσσονται εκλογές το φθινόπωρο.
Αγνωστες όμως παραμένουν και οι προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος μπορεί με δήλωση του να στήριξε το ΠΑΣΟΚ μπροστά στις κάλπες αλλά απέφυγε μεθοδικά να αναφερθεί στον σχηματισμό της Ελιάς! Ο πρώην πρωθυπουργός πολύ δύσκολα θα δεχθεί το κόμμα του να γίνει ουραγός ενός νέου κόμματος.
Σε κάθε περίπτωση ο δρόμος συνεχίζει να είναι ανηφορικός για τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα