Έγραψε ιστορία η Ρεάλ Μαδρίτης, για δεύτερη σερί χρονιά πρωταθλήτρια Ευρώπης

Η Ρεάλ Μαδρίτης θριάμβευσε με 4-1 επί της Γιουβέντους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κάτι που μέχρι το Σάββατο (3/6) δεν είχε καταφέρει να πετύχει καμία άλλη ομάδα στη Γηραιά Ήπειρο.

Η “βασίλισσα” είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη για το 2016 Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πέτυχε τα δύο σημαντικότερα τέρματα του τελικού. Στο 20′ άνοιξε το σκορ με διαγώνιο σουτ και στο 64′ έκανε το 3-1, δίνοντας σε όλους να καταλάβουν ότι η φετινή Ρεάλ είναι ανίκητη.

Είχε προηγηθεί η ισοφάριση της Γιουβέντους με τον Μάτζουκιτς στο 27′ και το δεύτερο γκολ των Ισπανών που σημείωσε με αρκετά τυχερό τρόπο (η μπάλα κόντραρε στον Κεντίρα) ο Κασεμίρο στο 61′ με ισχυρό σουτ από μακρινή απόσταση.

Το… κερασάκι στην Τούρτα έβαλε στο 90′ ο Μάρκο Ασένσιο που είχε μπει σαν αλλαγή μερικά λεπτά νωρίτερα.

Η Γιουβέντους που απογοήτευσε, ειδικά στο δεύτερο μέρος, ολοκλήρωσε τον τελικό με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κουαδράδο στο 85′ με 2η κίτρινη.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μπονούτσι, Μπαρτσάλι (66’ Κουαδράδο), Κιελίνι, Ντάνι Άλβες, Άλεξ Σάντρο, Πιάνιτς (70’ Μαρκίζιο), Κεντίρα, Ντιμπάλα (78’ Λεμινά), Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κρόος (88’ Μοράτα), Μόντριτς, Ίσκο (82’ Μάρκο Ασένσιο), Μπενζεμά (77’ Μπέιλ), Κριστιάνο Ρονάλντο.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα