Έγραψε ιστορία ο Τόμας Μίλερ: Πρώτος Γερμανός σκόρερ στο Champions League

Ο 26χρονος άσος της Μπάγερν Μονάχου ξεπέρασε κατά ένα γκολ τον μύθο του γερμανικού ποδοσφαίρου, Γκερντ Μίλερ

Το γκολ του Τόμας Μίλερ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τη Γιουβέντους, όχι μόνο άνοιξε το δρόμο για την ανατροπή και την πρόκριση της Μπάγερν Μονάχου στην επόμενη φάση του Champions League, αλλά ήταν ιστορικής σημασίας και για τον ίδιο τον Γερμανό επιθετικό.

Ο 26χρονος παίκτης είναι, πλέον, ο κορυφαίος Γερμανός σκόρερ στo Champions League, καθώς έφτασε τα 35 τέρματα, ξεπερνώντας τον μύθο του γερμανικού ποδοσφαίρου, Γκερντ Μίλερ, ο οποίος κατείχε τα σκήπτρα με 34 γκολ. Ο επιθετικός των «Βαυαρών» πραγματοποιεί μία ακόμη εκπληκτική περίοδο, πετυχαίνοντας 7 γκολ σε 8 αγώνες.

Παρόλα αυτά, χρειάζεται… χρόνο για να φτάσει τον Γκερντ Μίλερ στο σύνολο των τερμάτων που έχει πετύχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς ο «μύθος» του γερμανικού ποδοσφαίρου έχει πετύχει 62 γκολ σε 71 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί.

Ο Τόμας Μίλερ πάντως, είναι μόλις 26 ετών και έχει τουλάχιστον δέκα χρόνια καριέρας μπροστά του, κάτι που σημαίνει ότι έχει όλες τις προοπτικές να ξεπεράσει τις επιδόσεις του παλαίμαχου μεγάλου άσου και να καθίσει εκείνος στο θρόνο των πρώτων Γερμανών σκόρερ στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα