Έκκληση να διακοπούν οι εκτελέσεις στην Οκλαχόμα

Ο διευθυντής των φυλακών στη νότια πολιτεία της Οκλαχόμα, ζήτησε σήμερα τη διακοπή όλων των εκτελέσεων επ΄αόριστον, όσο χρειαστεί για την αναθεώρηση εξ ολοκλήρου των διαδικασιών.

Ο Ρόμπερτ Πάτον ζητεί πλήρη αναθεώρηση του πρωτοκόλλου των εκτελέσεων στην Οκλαχόμα, σε επιστολή του προς την κυβερνήτη Μέρι Φόλιν, η οποία δημοσιοποιήθηκε τη μεθεπομένη της εκτέλεσης του Κλέιτον Λόκετ. Ο θανατοποινίτης υπέκυψε από καρδιακή προσβολή 43 λεπτά μετά την έναρξη της χορήγησης της θανατηφόρας ένεσης, αφού προηγουμένως είχε κατά τα φαινόμενα υποφέρει πολύ.

«Είμαι απολύτως υπέρ μιας εξωτερικής έρευνας για τις συνθήκες της εκτέλεσης του κατάδικου Λόκετ. Πιστεύω ότι η έκθεση θα φανεί πιο αξιόπιστη αν διενεργείται από ένα εξωτερικό όργανο», γράφει ο διευθυντής των σωφρονιστικών αρχών παρέχοντας το ακριβές χρονικό της επίμαχης εκτέλεσης.

Με τη δημοιοποίηση του χρονικού της εκτέλεσης έγινε γνωστό ότι ο Λόκετ είχε πληγωθεί στο δεξί του χέρι την παραμονή της εκτέλεσής του και είχε πυροβοληθεί με όπλο Taser που προκαλεί ηλεκτροσόκ τα ξημερώματα για να απομακρυνθεί δια της βίας από το κελί του προκειμένου να κάνει ακτινογραφίες στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τη θανατηφόρα ένεση.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα