Ένας άλλος Παναθηναϊκός!

Ένας μεταμορφωμένος προς το καλύτερο Παναθηναϊκός, με τους παίκτες που ήρθαν από το Κόπα Άφρικα και τον Κλωναρίδη να βοηθούν πάρα μα πάρα πολύ, νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης 4-0 και έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας, δείχνοντας πως τουλάχιστον στο συγκεκριμένο θεσμό θέλει να πρωταγωνιστήσει και να δείξει ότι είναι μεγάλη ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός είχε την τύχη με το μέρος του στο έκτο λεπτό, όταν ο Νούνο Ρέις βρήκε την μπάλα στρωμένη μπροστά του μετά από διώξιμο, σούταρε και αυτή χτύπησε στον Δημούτσο ο οποίος επιχειρούσε τάκλιν, για να καταλήξει στα δίχτυα του Ντοναρούμα (πρώτο γκολ του Πορτογάλου με την «πράσινη» φανέλα). Οι «γηπεδούχοι» βρήκαν αυτοπεποίθηση μετά από αυτό το γκολ και άρχισαν να κυριαρχούν στο γήπεδο, πιέζοντας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, χωρίς να δημιουργούν φάσεις, αλλά κερδίζοντας συνέχεια την κατοχή. Στο 32’ ήρθε και το δεύτερο γκολ μετά από ωραία επίθεση του ΠΑΟ, όταν ο Μπεργκ έκανε την προβολή, ο Ντοναρούμα έδιωξε και ο Κλωναρίδης από κοντά έστειλε την μπάλα στο πλεκτό!

Το 2-0 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου και το εντυπωσιακό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι μπήκε και στην επανάληψη με την ίδια δυναμική, εγκλωβίζοντας τον Αστέρα – που έπρεπε θεωρητικά να ψάξει ένα γκολ – μέσα στα καρέ του. Οι «πράσινοι» έκαναν δύο φάσεις στις αρχές της επανάληψης και τελικά έφτασαν στο 3-0 στο 61’ με τον Βιγιαφάνιες μετά από ωραία μακρινή πάσα του Εμποκού, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Εμποκού με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος έκανε το 4-0. Ο Αστέρας άγγιξε το γκολ της τιμής στις καθυστερήσεις, αλλά το σουτ του Ιωαννίδη τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Η εμφάνιση του ΠΑΟ αφήνει υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας και φυσικά του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει πως μπορεί να κατακτήσει το Κύπελλο.

ΠΑΟ: Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο (82’ Ευαγγέλου), Χουλτ, Ρέις (77’ Λουντ), Ζέκα, Βιγιαγάνιες, Εμποκού, Κλωναρίδης (62’ Χατζηγιοβάνης), Μπεργκ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ντοναρούμα, Κώτσιρας, Καϊντούτσικ, Σελίν, Γιαννούλης, Δημούτσος (73’ Ιγκλέσιας), Τσουκαλάς, Καλτσάς (55’ Ιωαννίδης), Τσιλιανίδης (69’ Μπαστιάνος), Μάσα, Μανιάς

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα