Ένας 92χρονος για πρωθυπουργός στη Μαλαισία

Έναν 92χρονο «κατεβάζει» για πρωθυπουργό η αντιπολίτευση της Μαλαισίας.Πρόκειται για τον 92χρονο Μαχαθίρ Μοχάμεντ που θα είναι υποψήφιος στις γενικές εκλογές που θα γίνουν στην χώρα το αργότερο μέχρι τον επόμενο Αύγουστο.

Η ανακοίνωση έγινε από την «Συμμαχία της Ελπίδας», των τεσσάρων κομμάτων δηλαδή που αποτελούν συνασπισμό και που έχουν στόχο να ενώσουν το λαό κατά του σημερινού πρωθυπουργού Νατζίμπ Ραζάκ. Η πρωθυπουργία του Νατζίμπ άλλωστε ταλανίζεται από τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς μεγέθους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

«Ξεκάθαρα η αντιπολίτευση επιχειρεί σκληρά να αποδείξει πως είναι ενωμένη. Ο Μαχαθίρ μπορεί να αποτελέσει επικίνδυνο αντίπαλο για τον Νατζίμπ, όμως ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι», υποστηρίζουν αναλυτές.

Σε περίπτωση που εκλεγεί ο Μαχαθίρ θα είναι ο γηραιότερος πρωθυπουργός του κόσμου.

Προς το παρόν πάντως η επιλογή του προκαλεί κοροϊδία από την μεριά της κυβέρνησης: «Τους ευχαριστώ πολύ που κάνουν ευκολότερο το έργο μας», τουίταρε ένας υπουργός.

Ο Μαχαθίρ είχε την εξουσία επί 22 χρόνια στην Μαλαισία, προτού αποσυρθεί το 2003. Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης υποστηρίζει πως εφόσον δοθεί χάρη στον φυλακισμένο πρώην ηγέτη της Ανουάρ Ιμπραήμ, ο οποίος εφόσον αποφυλακιστεί, θα αναλάβει την πρωθυπουργία από τον υπερήλικα Μαχαθίρ. Ο Ανουάρ βρίσκεται στη φυλακή από το 2015, με κατηγορίες για σοδομισμό, που οι σύντροφοί του λένε πως ήταν κατασκευασμένες, μόνο και μόνο για να «βγει από τη μέση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα