Έξι φόροι 9 δισ. ευρώ μέχρι τον Δεκέμβριο

Βαθιά αναμένεται να βάλουν (ξανά ) το χέρι στη τσέπη τους οι Έλληνες πολίτες  αφού μπροστά τους και μέχρι τον Δεκέμβριο έχουν έναν νέο  φορολογικό «Γολγοθά» καθώς  θα κληθούν να πληρώσουν 9 δισ. ευρώ φόρους.

Πρόκειται για τον φόρο εισοδήματος, τέλος επιτηδεύματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, φόρο πολυτελείας (περιλαμβάνονται στο εκκαθαριστικό μετά την υποβολή της δήλωσης), τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και φυσικά τα τέλη κυκλοφορίας στα τέλη του έτους.

Την ίδια ώρα αναπάντητο ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με τον φόρο ακινήτων που όπως όλα δείχνουν θα προσδιοριστεί στις 20-25 Ιουλίου και οι φορολογούμενοι θα έχουν περιθώριο πέντε μέρες να εξοφλήσουν την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου.

Οι δόσεις για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος είναι τρεις και εκπνέουν η πρώτη 31 Ιουλίου, η δεύτερη 30 Σεπτεμβρίου και  τρίτη 30 Νοεμβρίου.

Ταυτόχρονα οι πολίτες θα πρέπει να εξοφλούν τις δόσεις για τον φόρο ακινήτων (που φέτος αντικαθιστά το χαράτσι και τις δόσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, 1.928.695 δηλώσεις ή το 41,56% του συνόλου είναι χρεωστικές με συνολικό ποσό φόρου 2,484 δισ. ευρώ ή 1.288 ευρώ κατά μέσο όρο.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα