Έπιασε δεκατριάρι η Τροχαία

Δεκατρείς οδηγοί ταξί συνελήφθησαν μετά από στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένους ελέγχους που έκαναν αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Οι αστυνομικοί σάρωσαν τους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων στο Κηφισό και τη Λιοσίων, τις πλατείες Ομονοίας και Συντάγματος, καθώς και το λιμάνι του Πειραιά και τον σταθμό του μετρό στο Ελληνικό και εντόπισαν σοβαρότατες παραβάσεις στα ταξίμετρα και τις ταμειακές μηχανές ταξί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι 13 οδηγοί είχαν επέμβει σκόπιμα, με ειδικές συνδεσμολογίες, όπως καλωδιώσεις, μαγνήτες και ειδικοί συνδυασμοί πλήκτρων, στις ταμειακές μηχανές, προκειμένου να μην εκδίδουν φορολογικές αποδείξεις και να διαφεύγουν έτσι από την καταβολή των φόρων που αναλογούν.

Οι …επαγγελματίες είχαν κάνει επεμβάσεις και στα ταξίμετρα, τοποθετώντας ειδικό ηλεκτρονικό κύκλωμα, το οποίο με τη δημιουργία μαγνητικού πεδίου απενεργοποιούσε την ταμειακή μηχανή.

Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν επίσης σκόπιμες επεμβάσεις που μπλόκαραν τη λειτουργία της ταμειακής μηχανής με ειδικό συνδυασμό πλήκτρων ταξιμέτρου, με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται αποδείξεις, αν και το ταξίμετρο ήταν κανονικά σε λειτουργία.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν δικογραφίες και οδηγήθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στους αρμόδιους εισαγγελείς. Παραλλήλως ενημερώθηκαν και οι υπόλοιπες συναρμόδιες υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα