Έρευνα για τις σχέσεις Τσέλσι – Φίτεσε

Έρευνα για τις σχέσεις που συνδέουν την αγγλική Τσέλσι και την Φίτεσε διενεργεί η ολλανδική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, καθώς έχει προκύψει θέμα με την πιθανή συμμετοχή των δύο ομάδων στο Champions League.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA, απαγορεύεται ρητώς η συμμετοχή ομάδων με τον ίδιο ιδιοκτήτη, ή με σχέση θυγατρικής, στην ίδια διοργάνωση. Στην ολλανδική Ομοσπονδία, λοιπόν, υπήρξε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία η Φίτεσε λειτουργεί ως παράρτημα της Τσέλσι. Το πρώτο επιχείρημα που επικαλείται η καταγγελία, αφορά τον ιδιοκτήτη της Ολλανδικής ομάδας, Αλεξάντερ Τσιγκρκίνσκι, ο οποίος παρουσιάζεται ως άνθρωπος του Ρομάν Αμπράμοβιτς και συνεργάτης του. Σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην ιδιοκτήτη της Φίτεσε, η Τσέλσι έδωσε εντολή να μην βγει στο Champions League η ομάδα του Άρνεμ, για να μην προκύψουν θέματα. Επιπλέον, τέσσερις παίκτες και συγκεκριμένα οι Λούκας Πλαζόν, Μπερτράντ Τραορέ, Πάτρικ φαν Άανχολτ και Κριστιάν Άτσου, αγωνίζονται ως δανεικοί στη Φίτεσε, από την Τσέλσι. Στους παραπάνω προσθέστε και τον Γκαέλ Κακουτά, ο οποίος αγωνίστηκε μέχρι τον Ιανουάριο ως δανεικός στη Φίτεσε και ακολούθως δόθηκε – και πάλι ως δανεικός – στη Λάτσιο. Ο Σαμ Χάτσινσον επίσης επέστρεψε στην Τσέλσι τον Ιανουάριο, από τη Φίτεσε και παραχωρήθηκε εκ νέου στη Σέφιλντ Γουέντσντεϊ.

Στον φάκελο της υπόθεσης βρίσκεται και η περσινή δήλωση του τεχνικού του Άγιαξ, Μαρκ Όβερμαρς, ο οποίος είχε πει ότι η ομάδα του ήθελε τον Μάρκο φαν Γκίνκελ, αλλά δεν προχώρησαν οι επαφές διότι δεν επιθυμούσε… η Τσέλσι! Τελικά, ο Ολλανδός υπέγραψε στους «μπλε» πενταετές συμβόλαιο.

Για την ιστορία, να σημειώσουμε ότι η Τσέλσι έχει σχεδόν εξασφαλισμένη την έξοδό της στο Champions League, έστω και ως 3η στην Premier League, ενώ η Φίτεσε βρίσκεται στην 3η θέση του ολλανδικού πρωταθλήματος μόλις έναν βαθμό πίσω από τη δεύτερη Φέγενορντ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα