Έρχεται «καμπάνα» 2 αγωνιστικών για Μιραλάς (video)

Αντιμέτωπος με τιμωρία 2 αγωνιστικών, η οποία θα του στερήσει την παρουσία στους αγώνες με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ, είναι ο Κέβιν Μιραλάς. Επειδή, λίγο πριν το κόρνερ που έφερε το γκολ του Παναγιώτη Ταχτσίδη στον προημιτελικό με την ΑΕΚ, ο Βέλγος έφτυσε τον τερματοφύλακα της Ένωσης, Βασίλη Μπάρκα. Η ενέργειά του δεν έγινε μεν αντιληπτή από τον διαιτητή, Γιώργο Κομίνη, την κατέγραψε δε ο τηλεοπτικός φακός.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Α», στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξετάζουν τα δεδομένα και ετοιμάζονται να κάνουν καταγγελία στην Πειθαρχική Επιτροπή. Όπως προβλέπεται στον Πειθαρχικό Κώδικα (άρθρο 24, παρ. 2, εδ. α): «Οι Πειθαρχικές Επιτροπές, είναι υπεύθυνες για την επιβολή κυρώσεων επί πειθαρχικών παραβάσεων που έχουν διαφύγει της προσοχής του διαιτητή του αγώνα».

Εκτός αν παρέμβει, όπως οφείλει βάση των κειμένων διατάξεων, αυτεπαγγέλτως ο Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων. Σύμφωνα με το άρθρο 25, είναι υπεύθυνος να ασκεί δίωξη για πειθαρχικά αδικήματα, που δεν αναφέρονται στο φύλλο αγώνα και περιήλθαν στην γνώση του (και) από γεγονότα ή δηλώσεις που καλύπτονται από τα Μ.Μ.Ε. Επίσης, ρητά ορίζεται ότι άσκηση δίωξης «με βάση το οπτικό υλικό (ήτοι εκτός Φ.Α.)» έχει μόνο ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας και όχι οι Πειθαρχικές Επιτροπές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα