«Έρχονται καταιγιστικές αλλαγές»

Για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας έκανε λόγο μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιφερειακό κανάλι Lamiastar. «Η Εκκλησία θα γίνει πιο ελεύθερη και ίσως πιο σωστή στην αποστολή της» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του Μητροπολίτη, όταν ερωτήθηκε για τα περί διαχωρισμού Εκκλησίας και Κράτους , ενώ σχολιάζοντας το θέμα της μισθοδοσίας του κλήρου από την Πολιτεία, υπογράμμισε ότι «η μισθοδοσία του κλήρου δεσμεύεται με συμφωνίες Εκκλησίας και Κράτους, διότι το Κράτος έχει πάρει μια τεράστια εκκλησιαστική περιουσία με την δέσμευση να πληρώνει τους εφημερίους». «Αυτά λοιπόν», είπε ο κ. Νικόλαος «δεν μπορούν να καταργηθούν».

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας είπε εξάλλου, ότι «εάν καταργηθεί η επίκληση της Αγίας Τριάδος σημαίνει ότι το νέο Σύνταγμα δεν αναγνωρίζει επικρατούσα θρησκεία, όπως σήμερα είναι η ορθόδοξη εκκλησία, αλλά θα είναι όλες οι θρησκείες το ίδιο». Και συμπλήρωσε: «Αν γίνει αυτό δεν θα έχουμε ούτε διακριτούς ρόλους που λέμε, διότι το κράτος θα είναι άθρησκο. Έτσι το Κράτος θα νομοθετήσει τους γάμους των ομοφυλοφίλων, την καύση των νεκρών και πολλά άλλα, που η Εκκλησία δεν τα δέχεται και θα τραβήξει τον δρόμο του. Αυτοί που θα κάνουν αυτά που η Εκκλησία δεν εγκρίνει, απλά δεν θα είναι μέλη της Εκκλησίας».

Σύμφωνα με τον κ. Νικόλαο, όλα τα παραπάνω θα αποτελέσουν εν πολλοίς ισοπέδωση των πάντων, εκφράζοντας τον φόβο ότι «το Έθνος θα χάσει τα ερείσματά του, θα σταματήσουν οι παρελάσεις, θα αλλάξουν οι σημαίες, τα σύμβολα θα αρχίσουν να καθαιρούνται, ο λαός μας θα μάθει να ζει σε μια κοινωνία καταναλωτική και διαθρησκειακή και ίσως δούμε και στην Λαμία και Τζαμί». «Έρχονται καταιγιστικές αλλαγές και πρέπει ο κόσμος της Εκκλησίας να το καταλάβει και να συσπειρωθεί» ήταν η κατακλείδα της συνέντευξης του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Νικόλαου.

ΠΗΓΗ: Romfea.gr

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα