Έφεραν τον Νεϊμάρ, αλλά έμπλεξαν χοντρά

Τεράστιο θέμα φαίνεται να ανακύπτει στη Βαρκελώνη, μιας και το παρασκήνιο της μεταγραφής του Νεϊμάρ αποδεικνύεται, μετά από εισαγγελική έρευνα, ότι είναι… σκιώδες.Ο πρώην και ο νυν πρόεδρος της Μπαρτσελόνα κατηγορούνται για φοροδιαφυγή και κινδυνεύουν με φυλάκιση, ενώ ο σύλλογος με βαρύ πρόστιμο

Τεράστιο θέμα φαίνεται να ανακύπτει στη Βαρκελώνη, μιας και το παρασκήνιο της μεταγραφής του Νεϊμάρ αποδεικνύεται, μετά από εισαγγελική έρευνα, ότι είναι… σκιώδες.

Στην Ισπανία μάλιστα έχουν ονομάσει την υπόθεση Νεϊμαργκέιτ και αυτό διότι οι δύο πρόεδροι της Μπαρτσελόνα, ο νυν Τζόζεφ Μπαρτομέου και ο πρώην Σάντρο Ροσέλ, φαίνεται να συνεργάστηκαν προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ με όσο το δυνατό μεγαλύτερη… φοροδιαφυγή!

Οι πράξεις τους, αν αποδειχθούν κι αν η έρευνα εξελιχθεί σε δικαστική υπόθεση, μπορεί και να επιφέρουν ποινές κάθειρξης  δύο ετών και τριών μηνών για τον Μπαρετομέου και επτά ετών για τον Ροσέλ. Εννοείται πως εμπλεκόμενη θεωρείται και η ισπανική ομάδα που κινδυνεύει να πληρώσει πρόστιμο της τάξης των 22 εκατομμυρίων ευρώ.

Όλα αυτά αποτελούν πλήγμα για το ίματζ του ισπανικού ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα της Μπάρτσα που ταλαιπωρήθηκε ήδη τα τελευταία χρόνια με την απαγόρευση μεταγραφών και φαίνεται πως θα ταλαιπωρηθεί ακόμη περισσότερο. Πρέπει να σημειωθεί πως δεν αποτελεί προνόμιο μόνο των ελληνικών συλλόγων, το να αγωνίζονται κανονικά ενώ έχουν σωρεία χρεών, αφού οι ισπανικές ομάδες είναι πρωτοπόρες σε αυτό το θέμα, με τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα να διαθέτουν αστρονομικά οικονομικά ανοίγματα!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα