Έχασε σήμα και όνομα η Στεάουα Βουκουρεστίου!

Ομάδα… φάντασμα κατά κυριολεξία είναι εδώ και λίγα 24ωρα η Στεάουα Βουκουρεστίου, η οποία απώλεσε τα δικαιώματα χρήσης του σήματος και της ονομασίας της!

Όσο απίστευτο και αν φαντάζει, αποτελεί πραγματικότητα. Η ρουμανική ομάδα παύει να υφίσταται, τουλάχιστον στη μορφή που τη γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Ο λόγος; Μετά από μακροχρόνια δίκη, ο στρατός κατοχύρωσε τα δικαιώματα της αποκλειστικής χρήσης του ονόματος και του σήματος, με αποτέλεσμα το κλαμπ από το Βουκουρέστι να βρίσκεται σε αναζήτηση νέας… ιστορίας!

Πρόκειται για μία… αμαρτωλή υπόθεση. Η Στεάουα ήταν η ομάδα του στρατού επί Τσαουσέσκου. Όταν έπεσε ο δικτάτορας και αποκαταστάθηκε η δημοκρατία, ο σύλλογος του Βουκουρεστίου πέρασε στα χέρια ιδιωτών και απεγκλωβίστηκε από τον στρατό. Από τότε ξεκίνησε η διαμάχη για τα δικαιώματα. Από το 1998 που αυτονομήθηκε η ομάδα, φτάσαμε στα τέλη του 2014 για να δικαιωθεί στο δικαστήριο ο στρατός!

Η Στεάουα… ή, μάλλον, η ομάδα δίχως όνομα και σήμα, καλείται να αποκτήσει σύντομα ταυτότητα. Ποιος θα είναι ο… νονός; Προφανώς, οι νυν ιδιοκτήτες. Μοναδική περίπτωση να διατηρήσει το σήμα και την ονομασία της είναι να συμφωνήσει με τον στρατό και να προχωρήσει στην επινοικίασή τους, καταβάλλοντας, πιθανότατα, ένα ποσό κάθε χρόνο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα