“Έχεις βάλει τη χώρα στον αυτόματο πιλότο”

“Έχετε βάλει τη χώρα στον αυτόματο πιλότο και κατευθύνεται στο γκρεμό”, τόνισε η Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη στον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην προ ημερησίας συζήτηση για την ασφάλεια. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κι επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε ακόμη: “Τα άλλοθι τέλειωσαν. Οφείλετε να δώσετε επιτέλους ξεκάθαρες απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Όσο η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας συνεχίζουν τη “σκληρή διαπραγμάτευση”, τόσο ο λογαριασμός μεγαλώνει για τον ελληνικό λαό», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: “Χωρίς να παραγνωρίσουμε τις διαχρονικά ακραίες απόψεις του ΔΝΤ φέρετε αποκλειστικά την ευθύνη για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης σας. Μαζί με τα ψέματα κολλάτε και ένα παραμύθι. Για το δράκο του ΔΝΤ λες και πριν ήταν αρνάκι. Όμως δεν πείθει κ. Τσίπρα. Παραμύθι για τους κακούς που απεργάζονται την αποσταθεροποίηση σας και για τους καλούς δικούς σας που έχουν πρόβλημα συνείδησης”.
Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι «η ασφάλεια των πολιτών είναι προϋπόθεση για την ποιότητα της Δημοκρατίας και την κοινωνική συνοχή. Είναι συνταγματική υποχρέωση του Κράτους» και τόνισε ότι: “Το θέμα «Ασφάλεια» δεν πρέπει να γίνεται άλλοθι σε συντηρητικές λογικές τύπου «Νόμος & Τάξη». Λανθασμένη και βαθιά συντηρητική αυτή η αντίληψη. Τα θέματα ασφάλειας δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για την αμφισβήτηση των Ελευθεριών και των Δικαιωμάτων των πολιτών. Για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη ασφάλεια και ελευθερία πάνε μαζί. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Δεν χωρούν στο θέμα αυτό λαϊκισμοί, εθνικιστικές και φοβικές προσεγγίσεις, που τροφοδοτούν ακροδεξιές εμμονές και τις φασιστικές κραυγές της ΧA», ανέφερε.
Σε άλλο σημείο, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε ότι «η χώρα είναι εγκλωβισμένη μαζί με εγκλωβισμένους πρόσφυγες σε αυτή. Κατάσταση που δεν αντιμετωπίζεται με σπασμωδικές κινήσεις και θεατρινισμούς».
«Να προσέξετε κ. Τσίπρα γιατί απελπισία και απόγνωση δημιουργούν προβλήματα δεν λύνουν. Μην εξωθείτε με τις κακές συνθήκες τους ανθρώπους στα άκρα», υπογράμμισε και κατέληξε: “Πιστεύω πως καταλαβαίνετε την ευθύνη σας απέναντι στους νησιώτες μας και τους πρόσφυγες. Προστατέψτε γυναίκες παιδιά ανάπηρους κάθε ευπαθή ομάδα. Μιλήστε επιτέλους με ειλικρίνεια, μιλήστε με την ΤΑ, τις τοπικές κοινωνίες. Αυτό θα έκανε μια Κυβέρνηση που βαυκαλίζεται ότι είναι Αριστερή”.
Με τους δημάρχους
Απόλυτα ικανοποιημένοι είναι στην Χαριλάου Τρικούπη για το δείπνο που οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ με δημάρχους κι επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων της Αττικής. Το δείπνο ήταν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της κ. Γεννηματά για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς.
Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, Λαυρίου Δημήτρης Λουκάς, Ραφήνας Βασίλης Πιστικίδης, Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Άλιμο Θάνος Ορφανός, της Αγίας Παρασκευής Βασίλης Γιαννακόπουλος, της Καλλιθέας Βάσω Μαργαρίτη, του Μενιδίου Γιώργος Ντούρος, της Καισαριανής Αντώνης Καμπάκας, της Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης κ.α
Το παρών έδωσε και ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.
Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε από τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένας μεταρρυθμιστικός πόλος ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία.
Όπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος, παρόμοια πρωτοβουλία είχε πολλά χρόνια να πραγματοποιηθεί, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθούν τέτοιες συναντήσεις με δημοτικούς συμβούλους στις έδρες των δήμων τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα