“Φουρτούνες” στο Ποτάμι

«Στα χρόνια των άλλων μνημονίων χτίζατε πάνω στην ανασφάλεια και στο φόβο. Ήταν τα πολιτικά σας όπλα. Μιλούσατε για επιδημία αυτοκτονιών και τροφοδοτούσατε με ανασφάλεια την ανασφάλεια. Δημιουργήσατε συνθήκες συλλογικού πένθους και τώρα αποστρέφετε τα μάτια σας από την πραγματικότητα Και τα παρουσιάζετε όλα ιδανικά» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής, κατά την διάρκεια της προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την ασφάλεια.
Η ολομέτωπη επίθεση του Σταύρου Θεοδωράκη κατά της κυβέρνησης από το βήμα της Βουλής ήταν μία προσπάθεια του επικεφαλής του Ποταμιού να ξεπεράσει τις εσωτερικές αναταράξεις από την αποχώρηση του Χάρη Θεοχάρη. Αναταράξεις, που μπορεί να οδηγήσουν κι άλλα στελέχη στην πόρτα της εξόδου.
Έτσι κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στην σημερινή ανασφάλεια της Ελληνικής κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα. Την ανασφάλεια μπροστά στους νέους φόρους, την ανασφάλεια των 7 στους 10 που φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους, την ανασφάλεια των 450 νέων ανέργων της Ηλεκτρονικής Αθηνών, την ανασφάλεια του 62% του κόσμου που πιστεύει ότι το φαινόμενο της διαπλοκής θα αυξηθεί με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, του 75% των Ελλήνων που φοβούνται ότι η ελλιπής διαχείριση του μεταναστευτικού θα αυξήσει τη ρατσιστική βία, την ανασφάλεια των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων που θα φτάσουν να πληρώνουν εισφορές και φόρους από 46 έως 55% του εισοδήματος τους, την ανασφάλεια των 540.000 ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, των 10.000 επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο, του 35άρη που ζει ακόμη με τους γονείς του ή του πτυχιούχου που δουλεύει delivery με 350 ευρώ το μήνα και φυσικά την ανασφάλεια μπροστά στο νέο ασφαλιστικό που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ότι με την πρότασή σας για το ασφαλιστικό προστατεύετε τους πρώην Βουλευτές, τους πρώην δημάρχους και τους πρώην περιφερειάρχες. Γιατί και στην δική σας δημοκρατία υπάρχουν κάποιοι που είναι πιο ίσοι από τους ίσους».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε την αποκάλυψη που έκανε για τις «σπατάλες στο όνομα του προσφυγικού», ανέφερε ότι το Υπουργείο Αμύνης νοίκιασε– χωρίς διαγωνισμό- και μόνο για φιλοξενία, χωρίς φαγητό, ένα κάμπινγκ στο Λιτόχωρο Πιερίας για να φέρει μετανάστες έναντι 9,50 ευρώ το άτομο, όταν το καλοκαίρι το ίδιο κάμπινγκ ζητάει 4 ευρώ το άτομο, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να δώσει επιτέλους απαντήσεις για όλα αυτά που αποκαλύπτονται, όπως και για το Hot Spot της Χίου.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λέγοντας: «Αφήσατε τους καταυλισμούς στο έλεος της μαφίας. Της συριακής και της αφγανικής. Γιατί δε ρωτάτε τους λιμενικούς να σας πουν για το τι βλέπουν κάθε βράδυ στο λιμάνι. Και τους φαντάρους τι βλέπουν στο Σχιστό. Μαύρα τζιπ και σκηνές που δεν φιλοξενούν πρόσφυγες αλλά προσφέρουν υπηρεσίες έναντι 5 ευρώ;».
Μιλώντας για το ζήτημα της ασφάλειας ανέφερε: «Ασφαλής είναι μια χώρα όταν εσείς, οι υπουργοί σας, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι βουλευτές κυκλοφορούν χωρίς ασφάλεια στους δρόμους. Όταν όλοι θέλουν φρουρές, και νέες φρουρές αυτό σημαίνει ότι εσείς είστε ασφαλείς αλλά η χώρα και ο απλός πολίτης ζει στην ανασφάλεια».
Διαζύγιο με κόντρες
Στο μεταξύ το διαζύγιο του Ποταμιού με τον κ. Θεοχάρη κάθε άλλο παρά βελούδινο μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο πρώην Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος στην επιστολή αποχώρησης του από το Ποτάμι αφήνει αιχμές κατά του Θεοδωράκη: “Σήμερα, η χώρα περνάει κρίσιμες στιγμές και δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε άλλα λάθη. Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε να βγούμε από την κρίση, ο καθένας μας με όσες δυνάμεις διαθέτει. Εμείς επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Συμπόρευση και με το ΠΑΣΟΚ και με τη Νέα Δημοκρατία”.
Η απάντηση του Ποταμιού ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή, καλώντας τον κ. Θεοχάρη να επιστρέψει την έδρα. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Για την ιστορία και μόνο: Την Άνοιξη του 15 ο Χάρης Θεοχάρης ήταν ο πρώτος που μας συνέστησε να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ (γιατί ο Τσίπρας ήταν ανίκητος). Τον χειμώνα του 15 ο Χάρης Θεοχάρης ήταν ο πρώτος που μας συνέστησε να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ (γιατί το Ποτάμι πέφτει). Την Άνοιξη του 16 ο Χάρης Θεοχάρης ήταν ο πρώτος που μας συνέστησε να συνεργαστούμε με τη ΝΔ (γιατί ο Μητσοτάκης ανεβαίνει).
Ενδιαμέσως στο συνέδριο προσπάθησε να μαζέψει υπογραφές για να διεκδικήσει την αρχηγία του Κινήματος αλλά δεν τα κατάφερε. Μας τρέλαινε λίγο όλους στο Ποτάμι με τις συνεχείς μετατοπίσεις του αλλά το υπομέναμε μέχρι που κατάντησε μια κουραστική ιστορία.
Σήμερα στις 7 το απόγευμα η Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις μετά από καταγγελίες δεκάδων στελεχών ότι τους καλούσε να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη μιας νέας πολιτικής κίνησης! Αντί να έρθει και να απαντήσει στις καταγγελίες, μια ώρα μετά προτίμησε να φύγει από το Ποτάμι κρατώντας όμως την έδρα του Βουλευτή. Ήθη παλαιοκομματικά.
Και μια επιβεβλημένη διόρθωση. Οι βουλευτές αυτής της Βουλής δεν εκλέχθηκαν με σταυρό. Εκλέχθηκαν με λίστες. Λίστες οι οποίες κατατέθηκαν με βάση τον νόμο, από τον επικεφαλής του Κινήματος. Λίστες στις οποίες μετείχε με χαρά ο Χάρης Θεοχάρης. Και εδώ προκύπτει το απλό ερώτημα: αφού διαφωνούσε σφόδρα με την περυσινή πολιτική του κόμματος γιατί δέχτηκε να μπει στις λίστες; Για να μη χάσει την καρέκλα του βουλευτή; Και γιατί δεν παραδίδει τώρα την έδρα αφού συνεχίζει να διαφωνεί σφόδρα; Και να αρχίσει από το μηδέν μια νέα αρχηγική καριέρα».
Πάντως στην Σεβαστουπόλεως δεν αποκλείουν να υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσεις αναμένοντας πως ο επόμενος που θα κάνει το βήμα θα είναι ο Ιάσων Φωτήλας. Την ίδια ώρα αρκετά στελέχη του Ποταμιού εισηγούνται στον Θεοδωράκη να προχωρήσει και σε διαγραφές, προκειμένου να στείλει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πως το κόμμα δεν είναι παιδική χαρά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα