Ήττα με 1-0 του Ολυμπιακού από την Άντερλεχτ

Την ήττα με 1-0 αντίκρισε ο Ολυμπιακός από την Άντερλεχτ στο Κονστάν Βαν ντε Στοκ των Βρυξελλών, αλλά το αποτέλεσμα αυτό δεν πρέπει καθόλου να ανησυχεί την ομάδα του Πειραιά. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι τουλάχιστον μία σκάλα ανώτεροι και ηττήθηκαν επειδή δεν είχαν την απαραίτητη συγκέντρωση όταν βρέθηκαν σε θέση βολής, επειδή η Άντερλεχτ έπαιξε πονηρά και επειδή οι διαιτητές σφύριξαν έδρα! Στο Φάληρο ένας αποφασιστικός Ολυμπιακός θα πάρει την πρόκριση εύκολα.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κι αν ο ο Ιντέγιε ήταν σε καλύτερη μέρα, τότε η ελληνική ομάδα θα είχε βάλει σίγουρα γκολ. Ιδίως στη φάση του 6’ ο σέντερ φορ των «ερυθρόλευκων» όφειλε να είναι πιο συγκεντρωμένος και να μην πλασάρει με τόση υπερβολική σιγουριά. Αντί να βρει την μπάλα με νεύρο, την κλότσησε χαλαρά και σημάδεψε το δοκάρι, σε ένα σημείο που το 0-1 θα άλλαζε άρδην την εικόνα του αγώνα.

Στο 33’ δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στον Ολυμπιακό σε γροθιά του Οκάκα προς την μπάλα, μετά από κόρνερ του Ντουρμάζ. Ανεκδιήγητη η απόφαση του διαιτητή να μην υποδείξει την εσχάτη των ποινώνι . Η ομάδα της βελγικής πρωτεύουσας πέτυχε το γκολ στο 67’ με τον Εμποντζί μετά από ολέθριο λάθος του Ρομπέρτο, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε πάντως για επιθετικό φάουλ.

Στα τελευταία λεπτά ο Μάρκο Σίλβα ρίσκαρε με τη χρησιμοποίηση δύο επιθετικών – έβαλε τον Πουλίδο, χωρίς να αποσύρει τον Ιντέγιε – και δύο επιτελικών μέσων –μπήκε ο Τσόρι και μετατέθηκε αριστερά ο Φορτούνης – ωστόσο παίχτηκε πολύς λίγος καθαρός χρόνος (σωρεία καθυστερήσεων) και το άκρως επιθετικό σχήμα των πρωταθλητών δεν απείλησε.

Σαλίνο, Ζντιέλαρ, Ντα Κόστα, Σεμπά, Μαζουακού αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα του Ιβάν Μπέμπεκ, ο οποίος μπορεί και να μην έδωσε ούτε ένα σφύριγμα στον Ολυμπιακό, ενώ και οι βοηθοί τους στις αμφισβητούμενες φάσεις έδιναν την κατοχή διαρκώς στους γηπεδούχους.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Προτό, Ναχάρ, Εμποτζί, Ντέσχαχτ, Μπούτνερ (89’ Νάιτινγκ), Μπατζί, Ντεφούρ (89’ Σουάρες), Τζούριτσιτς (74’ Τίλεμανς), Ατσεαμπόνγκ, Πρατ, Οκάκα.
ΟΣΦΠ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Μποτία, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβτις, Ζντιέλαρ (69’ Κασάμι), Σεμπά (81’ Πουλίδο), Ντουρμάζ (84’ Τσόρι), Φορτούνης, Ιντέγε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα