«Αέρα στα πανιά μας, όχι στα μυαλά μας»

Στόχο την αυτοδυναμία έχουν βάλει στο ΣΥΡΙΖΑ όπως τουλάχιστον αποκάλυψε ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Σε συνέντευξη του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος εξήγησε πως «Για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει από το 30% περίπου που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις σε μια μεγάλη και καθαρή εκλογική νίκη -που το μπορεί- χρειάζεται συλλογικότητα, σκληρή δουλειά, εξωστρέφεια, πιο επεξεργασμένο και συγκεκριμένο πρόγραμμα και πιο μαζικό, ευρύχωρο και ενωμένο κόμμα. Αν δεν αλλάξουμε εμείς, πώς θα μπορέσουμε να αλλάξουμε την κοινωνία;». Ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος τονίζοντας πως «αέρα στα πανιά μας ναι, αέρα στα μυαλά μας όχι. Μακριά από εμάς, κάθε επανάπαυση, αλαζονεία, υποταγή στην θεωρία του «αυτόματου πιλότου» και του «ώριμου φρούτου».

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «υπό την ηγεσία του κ. Βενιζέλου, έχει μετατραπεί σε συνιστώσα και «δεκανίκι» της ΝΔ. Ό,τι κι ένα λέει, συμπράττει με μια βάρβαρη, νεοφιλελεύθερη πολιτική που λέγεται «Μνημόνιο» και επειδή τρέμει τις εκλογές, στο τέλος υποτάσσεται. Αυτή είναι η εμπειρία των τελευταίων μηνών και ετών και ειδικά το τελευταίο διάστημα, με τη δικομματική συγκυβέρνηση, αυτό έχει γίνει ακόμη πιο ορατό. Κατά τ’ άλλα, με συν-ευθύνη και των προηγούμενων προέδρων του, των κ.κ. Σημίτη και Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ έχει μπει σε μια περίοδο ραγδαίας φθοράς που επιταχύνθηκε τα τελευταία 3,5 χρόνια, καθώς στη συνείδηση των πολιτών έχει ταυτιστεί με την πολιτική του Μνημονίου. Αν προσθέσει κανείς και τα φαινόμενα διαφθοράς που αφορούν στην κορυφή του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να καταλάβει γιατί ο λαϊκός, φτωχός κόσμος και χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα που παλιά επέλεγαν το συγκεκριμένο κόμμα, τώρα το εγκαταλείπουν, νιώθοντας προδομένοι για την επιλογή τους».

Αναφερόμενος τέλος, στην μέρα μετά τις εκλογές εξήγησε ότι «αν εμείς κερδίσουμε τις εκλογές, τότε θα επιδιώξουμε, με βάση το πρόγραμμα μας, και απευθυνόμενοι σε πρόσωπα και δυνάμεις με καθαρό πολιτικό και κοινωνικό μητρώο, ευρύτερη συναίνεση για να υλοποιήσουμε το προοδευτικό και αντιμνημονιακό πρόγραμμά μας που θα βάλει φρένο στον κατήφορο. Ο περίφημος πάτος στο βαρέλι που ο κ. Σαμαράς ισχυρίζεται ότι έχει βάλει, δεν υπάρχει. Όπως επίσης δεν υπάρχει και το εξίσου περίφημο success story του…».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα